Merkely: Csak az oltás nyújt hatékony védelmet a vírus ellen

A vírus elleni védekezésben az egyetlen hatékony és kis kockázattal járó módszer az oltás. Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora azt tanácsolja, minél többen kérjék a vakcinát. Az oltással kapcsolatos kérdésekre egy most elindult videósorozat ad válaszokat.

Magyar Nemzet
Forrás: kormany.hu2021. 01. 23. 12:14
DUBOCHET, Jacques
A Pfizer és a BioNTech gyógyszeripari vállalatok koronavírus elleni vakcináját adják be a 2017-ben kémiai Nobel-díjjal kitüntetett Jacques Dubochet svájci tudósnak a Morges település kórházában kialakított oltóközpontban 2021. január 11-én. A svájci Vaud kantonban ezen a napon kezdték meg a koronavírus elleni védõoltások beadását. Fotó: Laurent Gillieron Forrás: MTI/EPA-KEYSTONE/
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A koronavírus ellen csak kétféleképpen lehet védettséget szerezni – tájékoztatott Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora. Az egyik, hogy átesünk a betegségen, a másik az oltás. Amint a rektor elmondta, az átfertőzöttségnek, vagyis annak, hogy a lakosság nagy része túlesik a betegségen, komoly ára van: rengeteg honfitársunk lesz beteg, és kiszámíthatatlan, kiből lesz áldozat. Merkely Béla arra bátorít, hogy igényeljük a vakcinát, az oltás ugyanis hatékony és biztonságos.

A Merkely Bélával készült videóinterjú az első abban a sorban, amelyben szakértők válaszolnak majd az oltással kapcsolatban felmerülő kérdésekre.

 

[embed]https://youtu.be/qRsOjW260JI[/embed]

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.