Miért támadja a Gyurcsány-koalíció a járványkezelést?

Tanácstalanság jellemzi az ellenzéket, csak abban biztosak, hogy gyűlölik az Orbán-kormányt, és politikai tőkét akarnak kovácsolni a pandémiával járó rendkívüli helyzetből. Ez vezet oda, hogy egyszer támadnak, máskor úgy tesznek, mintha együttműködnének, megint máskor pedig a lakosság oltási hajlandósága ellen kampányolnak – mondta a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában a Nézőpont Intézet vezérigazgatója.

Veres László István
Forrás: Kossuth Rádió2021. 02. 28. 9:30
null
Az elemző szerint egyedül a kormánypártok képviselik a szociális piacgazdaságot Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mráz Ágoston Sámuel úgy véli, a jelenlegi helyzet a 2022-es országgyűlési választás nagy csatamezeje, ugyanis még nem dőlt el, hogy az emberek elhiszik-e, hogy a Gyurcsány Ferenc vezette baloldali ellenzék – amelynek része a Momentum, amely az olimpia ellenes aláírásgyűjtéssel és egy-két tüntetéssel hívta fel magára a figyelmet, vagy az egyszerű politikai kommunikációjával operáló Jobbik – megérett-e arra, hogy az országot irányítsa. Pláne, ha mindezt az Orbán-kormány teljesítményével állítják szembe.

– A jelenlegi kutatások szerint az emberek nem hisznek abban, hogy az ellenzék jobb kormányzásra lenne képes, mint a mostani kabinet. Ezt az érzést erősíthetik azok a szivárványkoalíció által irányított települések is, ahol egymásnak estek, vagy ahol a meg nem hozott döntéseket a kormányra próbálják hárítani – hangsúlyozta a politikai elemző. Hozzátette:

sok helyen érzik úgy az emberek, hogy a mindennapi életük nehezebbé vált, és az ellenzéki szimpatizánsok egy része sem hiszi el, hogy csupán a kormány miatt nem fejlődik a településük.

Mráz Ágoston Sámuel kitért rá, hogy az ellenzék sokat kockáztat a kormány járvánnyal kapcsolatos intézkedéseink folyamatos támadásával. – Valószínűleg azzal kalkulálnak, hogy

ha protest hangulat van az országban, abból ők profitálni tudnak. Így azonban felvetődhet az a vád, hogy emberéletek múlnak rajtuk. Amikor például az oltóanyagok egy részével szemben politikai kampányt folytatnak, az összefüggésben állhat emberek halálával

– közölte a Nézőpont vezetője. Elmondta azt is: – mivel az ellenzék részéről nagyobb a kereslet, mint a kínálat, így megindult a kiszorítósdi a 106 választókerületben. Sok helyen már most egymásnak estek, ezt láttuk például Zuglóban, és ezt fogjuk látni a jövőben is. Lesznek olyanok az ellenzéki oldalon, akik azt gondolták, hogy sokat tettek a baloldalért, ám a baloldal mégsem tart rájuk igényt. Ebből konfliktusok, kibeszélések és viták fognak következni – hívta fel a figyelmet Mráz Ágoston Sámuel.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.