Minden szociális intézményben látogatási tilalom van érvényben

Az intézményeket elhagyni is csak különösen indokolt esetben lehetséges – tudatta az Emmi.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2020. 09. 08. 11:44
null
A járványok megelőzésében az intézmények vezetőinek és orvosainak kiemelt felelősségük van Fotó: Teknős Miklós
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyarország minden szociális intézményében látogatási és intézményelhagyási tilalmat rendelt el az országos tisztifőorvos – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma. A látogatási tilalom alól csak abban az esetben adható felmentés, ha valaki végstádiumú hozzátartozójától szeretne elbúcsúzni. Hozzátették: az intézményelhagyási tilalom nem vonatkozik az éjjeli menedékhelyekre és a hajléktalanok átmeneti szállására sem.

Az Emmi közleménye felhívta a figyelmet, hogy az intézményeket elhagyni csak különösen indokolt esetben a vezető engedélyével, valamint munkavégzés vagy egészségügyi ellátás miatt engedélyezett. A fogyatékos emberek, illetve a pszichiátria és szenvedélybetegek ellátását biztosító intézmények szervezett szabadidős céllal ugyanakkor elhagyhatók. Az nem minősül az intézmény elhagyásának, tehát a korlátozás sem vonatkozik arra, ha valaki az intézmény kertjében, területén tartózkodik – tudatták.

Arra is kitértek, hogy új ellátottat csak a felvétel előtt készült, két negatív koronavírusteszt birtokában lehet felvenni. Ez az előírás nem vonatkozik a hajléktalonok éjjeli menedékhelyére, a koronavírus-fertőzés tüneteit mutató hajléktalant viszont mindig egészségügyi intézménybe kell szállítani.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.