Mohácsot visszavennék, Karcagot megtartanák

Két településen is időközi önkormányzati választást tartanak vasárnap: Karcagon Dobos László, a város első emberének halála miatt kell a szavazóurnákhoz járulniuk az embereknek, míg Mohácson a testület önfeloszlatása után választhatnak polgármestert és képviselőket.

2020. 09. 26. 7:24
null
Mohács Volánbusz. 20200911 Mohács Fotó Bach Máté Magyar Nemzet Fotó: BACHPEKARYMATE

Két településen is időközi önkormányzati választást tartanak vasárnap: Karcagon Dobos László, a város első emberének halála miatt kell a szavazóurnákhoz járulniuk az embereknek, míg Mohácson a testület önfeloszlatása után választhatnak polgármestert és képviselőket.

– A hataloméhes balliberális oldal mindent bevetett a választási győzelemért, nemtelen eszközöket használva kampányolt, és ezzel felforgatta a csendes városunk nyugalmát – így nyilatkozott lapunknak a mohácsi időközi választást megelőző hetekről a Fidesz–KDNP polgármesterjelöltje. Pávkovics Gábor kiemelte, hogy a balliberális pártoknak nem a programjuk ismertetése volt a fontos, hanem a politikai ellenfél hazugságokon alapuló lejáratása, amit sajnálatosnak nevezett.

Pávkovics Gábor a kampányban korábban nyilatkozott lapunknak a terveiről, elmondta, hogy be kell fejezni a folyamatban levő fejlesztéseket, újabb beruházásokat kell indítani, meg kell valósítani a helyben felmerült jó ötleteket, és közben funkció­val kell megtölteni az eddig megépített, felújított intézményeket, vissza kell adni azokat a városnak. Kitért arra is, hogy felszámolná a politikai csatározásokat, és a város fejlesztése érdekében minden követ megmozgatna. A kormánypártok arra készülnek, hogy ha elnyerik a város vezetését, akkor méltó módon felkészülnének a mohácsi csata 500. évfordulójára is.

A Duna-parti városban Pávkovics Gábor a Fidesz–KDNP polgármesterjelöltje Fotó:Bach Máté/Magyar Nemzet

Mint azt megírtuk, a településen azért tartanak időközi választást, mert a testület júliusban feloszlatta magát. Most vasárnap összesen harmincegy, köztük négy független politikus száll ringbe a képviselő-testület 13 mandátumáért, a polgármesteri székért hárman méretik meg magukat. Polgármesterjelöltet ad a Fidesz–KDNP, a Mi Hazánk és a balliberális összefogás, a VAN Közéleti Egyesület is, és mindhárom szervezet az egyéni körzetekben is állított aspiránst. A balliberálisok polgármesterjelöltje most is Puch László volt MSZP-pénztárnok veje, Csorbai Ferenc lesz. Csorbai egyébként úgy tudott nyerni a tavaly őszi polgármester-választáson, hogy Szekó József, a kormánypártok jelöltje, a város addigi első embere nem sokkal a szavazás előtt elhunyt, így akkor szocialista politikus kihívó nélkül maradt.

A csaknem húszezer lakosú Jász-Nagykun-Szolnok megyei Karcagon más miatt tartanak polgármester- és egy körzetben képviselő-választást, a településen ugyanis júniusban súlyos betegség következtében elhunyt Dobos László kormánypárti polgármester, aki az 5. egyéni választókerület képviselője is volt. A polgármesteri székért ketten szállnak ringbe – Nagy József (Munkáspárt) és Szepesi Tibor (Fidesz–KDNP) –, míg a képviselői mandátumért négyen indulnak el. A balliberális oldal állapotát jól jelzi, hogy polgármesterjelöltet nem is állítottak, csak a papíron független Bodnár Csabát támogatják az 5-ös körzetben. Bárki is nyer, masszív Fidesz–KDNP-s többséggel kell együtt dolgoznia, mivel tavaly októberben minden egyéni körzetben győztek a kormánypárti jelöltek.

Kovács Sándor, a karcagi választókerület Fidesz–KDNP-s országgyűlési képviselője a Magyar Nemzetnek úgy fogalmazott: a választás tétje az, hogy folytatódhat-e az a munka, ami harminc éve elkezdődött. Korábban Fazekas Sándor, a későbbi vidékfejlesztési miniszter húsz, Dobos László tíz évig állt a település élén a Fidesz–KDNP színei­ben. – Most pedig Szepesi Tibor indul, és ő folytatná a munkát – fűzte hozzá.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.