Náciszimpatizáns Gémesi csapatában

Gödöllői forrásaink „náci néniként” aposztrofálták Gémesi György és az általa vezetett Lokálpatrióta Klub képviselőjelöltjét a város kettes számú választókerületében. Kristóf Etelka a napokban hagyta ott a gödöllői Jobbik elnöki posztját, hogy a polgármester politikai alakulatának tagjaként indulhasson az őszi önkormányzati választáson. A politikus Facebook-oldalának tanúsága szerint rajong a szkinhedmozgalomért, és több antiszemita felhangú bejegyzés fűződik a nevéhez.

2019. 08. 31. 10:14
null
Polgármesteri kézfogás a Jobbik volt helyi elnökével Forrás: Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Meglepő bejelentést tett közzé Facebook-oldalán Gémesi György gödöllői polgármester, a Lokálpatrióta Klub vezetője: miután jelöltje, Mihályi Elvira visszalépett az indulástól az őszi önkormányzati választáson, a helyét Kristóf Etelka vette át, aki egészen szerdáig a gödöllői Jobbik elnöke volt, ám akkor kilépett a pártból, mondván: a baloldallal való összefogás vállalhatatlan számára. Mihályi Elvira a Magyar Nemzet kérdésére úgy nyilatkozott, hogy Gémesitől nem kapott sem pénzt, sem elég embert a kampányára, és inkább a családjával szerette volna tölteni az idejét, ezért lépett vissza. Információink szerint szerdán a gödöllői polgármester órákon át győzködte Mihályit, hogy induljon el a város kettes számú választókerületében, ám a hölgy hajthatatlan maradt. A visszalépés utáni napon született meg a döntés: Mihályi helyén Kristóf Etelka indulhat.

Polgármesteri kézfogás a Jobbik volt helyi elnökével
Fotó: Facebook

A Jobbik volt gödöllői elnökét helyi forrásaink „náci néniként” jellemezték, a képviselőjelölt Facebook-oldalán elérhető posztok teljes mértékben alátámasztják az érintett világnézetére vonatkozó állításokat. Kristóf Etelka 2014 és 2019 között vagy alig osztott meg tartalmakat a Facebook-oldalán, vagy letörölte a megosztott posztokat. Ez utóbbira utalhat, hogy 2014 előtt viszont kifejezetten aktív volt a közösségi médiában. Ekkoriban kezdődött a Jobbik „néppártosodása”, aminek a keretében a párt emberei igyekeztek letörölni oldalaikról a szélsőjobboldali, rasszista, antiszemita tartalmakat.

A képviselőjelölt több bejegyzésben is megemlékezett a magyarországi szkinhedmozgalom létrejöttének harmincéves évfordulójára megjelent könyvről. A kötet kapcsán a gödöllői képviselő-aspiráns több egykori vezető bőrfejű bemutatását osztotta meg. Emellett közzétette a Betyársereg videóüzenetét „a Hanukázó zsidóknak”, illetve megosztotta az antiszeged.hu „Zsidókérdésre nincs válasz” című cikkét. „Mussolini szentté avatását szorgalmazza egy olasz pap” – osztotta meg Gémesi jelöltje a harcunk.info írását. „A magyar–oláh meccstől rettegtek a zsidók, a mi adónkból védik őket” – tudatja egy Kristóf Etelka oldalán megosztott cikk az olvasóval.

A legtöbb bejegyzéshez tartozó link már nem él, az oldalakat vélhetően letiltották, beszüntették. „Már itt vannak. A Dob utcában százával láthatod őket” – vetette fel a képviselőjelölt ismerőse Kristófnak egy antiszemita mém alatti kommentben, amelyet ortodox zsidók képével és a Gyurcsány–Bajnai-kormány prominenseivel illusztrált. „Tudom! A lányom a VII. kerületben lakik” – válaszolta a politikus.

A jelöltet kerestük telefonon, ám nem kívánt nyilatkozni lapunk számára.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.