Nacsa Lőrinc: Karácsonyt zsarolhatják valamivel

A választás óta sok riasztó jel van az ellenzéki szivárványkoalíció háza táján, úgy tűnik, a Gyurcsány–Demszky-korszak van visszatérőben – mondta a képviselő.

2019. 11. 06. 8:48
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lukács László Györgyöt (Jobbik) választotta tegnap az Országgyűlés a nemzetbiztonsági bizottság új elnökévé, miután Mirkóczki Ádám, a testület korábbi vezetője Eger polgármestere lett, ezért lemondott képviselői mandátumáról. A parlament megválasztotta a Médiatanács tagjait jelölő bizottság tagjait is. A testületet Halász János (Fidesz) vezeti majd, míg alelnöke Brenner Koloman (Jobbik) lett.

Fotó: MTI/Soós Lajos

Tekintettel arra, hogy tegnap tartották a Fővárosi Közgyűlés alakuló ülését, a KDNP-s Nacsa Lőrinc (képünkön) napirend előtt arról beszélt, a választás óta sok riasztó jel van az ellenzéki szivárványkoalíció háza táján, úgy tűnik, a Gyurcsány–Demszky-korszak van visszatérőben. Szerinte a kisnyilasoktól a szélsőbalosokig terjedő koalíció több helyen is első döntésként megemelte a saját fizetését, és felduzzasztotta a stábok számát. – Karácsony gyámjai, éppen az általa korábban nem sokra tartott emberek lesznek főpolgármester-helyettesi pozícióban, ezért nem nehéz arra gondolni, hogy valamivel zsarolják őt – fogalmazott.

Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára azt hangsúlyozta: a kormány célja, hogy korrekt viszonyt alakítson ki minden megválasztott önkormányzati vezetővel. Jelezte: Karácsony Gergelyt meghívták a kormány következő ülésének a fővárossal foglalkozó részére, így személyesen tudja elmondani, milyen budapesti fejlesztéseket támogat és miket nem. – Ezért cserébe mi azt szeretnénk kérni, hogy olyan városvezetés jöjjön létre, amely valóban a budapestiek, és nem a posztkommunista baloldal és a volt szabad demokraták potentátjai továbbélése érdekében működik – szögezte le.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.