Nagyon nagy az érdeklődés az új családtámogatások iránt

Trencsán Erika, a money.hu pénzügyi elemzője a Hír TV Magyarország élőben című műsorában a ma életbelépő családvédelmi akcióterv négy pontjáról beszélgetett Földi-Kovács Andrea műsorvezetővel.

Forrás: Hír TV2019. 07. 02. 12:05
null
A legtöbb megkérdezett a bölcsődei férőhelyek bővítését értékelte pozitívan Fotó: Bach Máté
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kevesebb mint 5 hónappal a bejelentés után életbe lépett a kormány családvédelmi akciótervének négy pontja. A családalapítás előtt álló és már gyermeket nevelő családok július 1-jétől igényelhetik a babaváró támogatást, bővített CSOK hitelt, a jelzáloghitel elengedését, valamint az autóvásárlási kedvezményt. A kormány a zökkenőmentes indulás érdekében több ponton is könnyített a feltételeken. A kormány az idei költségekre 70 milliárd forintot különített el.

Szabadon felhasználható hitelösszegről van szó, ami azt jelenti, hogy lakásvásárlásra is fordítható. Ez esetben a babaváró támogatás hány százaléka használható fel önerőként? -kérdezett Földi-Kovács Andrea műsorvezető.

Itt van egy változás, korábban az volt a szándék, hogy teljes mértékben felhasználható lehessen önerőként. Azonban az is egy kockázati tényező lehet, hogy ha valaki egy lakást csak hitelből vásárol. Hiszen azért a támogatásokat és a kedvezményeket lehet csoportosítani, nem lehet ötvözni az egyéb támogatásokat. Most 75 százalékban lehet lakásvásárlásra felhasználni ezt a típusú támogatást, a maradék 25 százalékot egyéb célra kell.

-válaszolt Trencsán Erika a money.hu pénzügyi elemzője.

A teljes műsort IDE KATTINTVA tekinthetik meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.