Negyedmilliárd forintot gyűjtöttek az ökumenikusok

Csaknem hétszázezren csatlakoztak 2019 év végén az Ökumenikus Segélyszervezet Szeretet.éhség. elnevezésű adventi gyűjtéséhez, az adományozók több mint 236 millió forintot adtak össze. A karitatív szervezet az összeg nagy részét az intézményeik működtetésére és azok fejlesztésére fordítja.

2020. 02. 05. 6:18
null
A szervezet ételosztásait is az adományokból fedezik Fotó: Teknős Miklós
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több mint 236 millió forint gyűlt össze az Ökumenikus Segélyszervezet Szeretet.éhség. országos adventi pénzadománygyűjtésén – erről tájékoztatott tegnap a szervezet kommunikációs igazgatója. Gáncs Kristóf elmondta: az összefogáshoz ez alkalommal is többféle módon lehetett csatlakozni, de a legtöbben most is az adományvonalat hívták.

A 1353-as számot összesen 401 ezer alkalommal tárcsázták, ezzel összesen 100,3 millió forintot ajánlottak fel a karitatív szervezetnek. A kommunikációs vezető kitért arra is, hogy november 11. és december 24. között az ország Tesco áruházainak kasszáinál, illetve online megvásárolható 250 forintos adománykuponokból 65,17 millió forint gyűlt össze.

A szervezet ételosztásait is az adományokból fedezik
Fotó: Teknős Miklós

Tetemes összeget tett ki a magán- és a vállalati adományozók felajánlása is, ők összesen 70,7 millió forinttal támogatják az Ökumenikus Segélyszervezet egész éves munkáját, fejlesztéseit. Gáncs Kristóf felhívta a figyelmet arra, hogy a budapesti Adventi ünnep a bazilikánál programsorozat helyszínén működtetett adománypontjukon kihelyezett perselyben kétmillió forint gyűlt össze, a vásárosoknál használt HelloPay fizetőrendszer használatával pedig 3,2 millió forinttal járultak hozzá a vásárlók a gyűjtéshez.

Az Ökumenikus Segélyszervezet elnök-igazgatója a felajánlások felhasználásával kapcsolatban kiemelte, hogy az adományok 12 százalékából a rendkívüli karácsonyi segélyakciókat finanszírozták, és ezzel rászoruló családok ezreinek ünnepét tették szebbé.

Lehel László jelezte, a beérkezett adományok túlnyomó részét, 88 százalékát ezúttal is az egész évben működő szociális és fejlesztőközpontjainak működtetésére, fejlesztésére fordítják. Ennek kapcsán megjegyezte, hogy a tizenhét regionális központban több mint négyszáz munkatárssal egész évben mintegy nyolcvan szolgáltatást működtetnek.

Kapaszkodó programjukban évente kétezer gyermeknek kínálnak esélyt a felzárkózásra közösségi és egyéni fejlesztőfoglalkozásokkal. Lehel László rámutatott arra is, hogy a gyűjtés kimagasló eredményének köszönhe­tően több beruházásra is tudnak forrásokat biztosítani. Felújítják a csepeli, illetve a szolnoki szociális és fejlesztőközpontot, valamint bővítik az olaszliszkai tanodát.

Emellett új közösségi központot alakítanak ki a gönci járásban, illetve fejlesztik a kastélyosdombói szociális és fejlesztőközpontot.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.