Nem lesz semmi Karácsony népszavazási kezdeményezéséből

Lattmann Tamás szerint adminisztratív okokból nem lesz semmi a főpolgármester kezdeményezéséből.

Forrás: Facebook2021. 07. 21. 17:32
Lattmann Tams
Lattmann Tamás sem lát esélyt arra, hogy megvalósul a főpolgármester népszavazási kezdeményezése. Fotó: Marjai János Forrás: MTI/Marjai János
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Karácsony Gergely ma reggel jelentette be, hogy ő is népszavazást kezdeményez, viszont a terveinek kétséges a megvalósulása. Most Lattmann Tamás, a 2018-as választások előtt a baloldal miniszterelnök-jelöltjének felajánlkozó jogász azt közölte a Facebook-oldalán:

„a Karácsony Gergely által kezdeményezett népszavazásból nem lesz semmi​.”

 

Lattmann Tamás sem lát esélyt arra, hogy megvalósul a főpolgármester népszavazási kezdeményezése
Fotó: MTI/Marjai János

A korábban többször is botrányba keveredő Lattmann szerint a kormány népszavazása mellett aligha lesz idő még egy referendumra. A nemzetközi jogász elmondta, hogy mindennek adminisztratív okai vannak, mivel Karácsony Gergely kezdeményezése már

„belecsúszik” az országgyűlési választások kampányába, amikor nem lehet országos referendumot tartani.

Mindez reális forgatókönyv lehet, mivel lapunk értesülései szerint a népszavazást januárban vagy februárban tarthatják, ami után az országgyűlési választások közelsége miatt nincs lehetőség még egy referendum megtartására.

Karácsony lépése valószínűleg egy válaszreakció arra, hogy ma reggel Orbán Viktor bejelentette: a kormány népszavazást indít a gyermekek védelméről, miután egy kormányrendelet ismét lehetővé teszi, hogy országos referendumot kezdeményezzenek. Mint arról a Magyar Nemzet is beszámolt: a főpolgármester bejelentése valószínűleg blöff, mivel a Fudan Egyetem ügyében, az autópálya-koncessziók kérdésében, valamint az antitestszűrés témájában is „nyitott kapukat dönget Karácsony Gergely”.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.