Nem tartja be az ígéreteit Zugló polgármestere

– Karácsony már száz napja nem képes végrehajtani a zuglóiak ingyenes kerületi parkolásáról szóló határozatot, amelyet maga is megszavazott – erre a Fidelitas budapesti elnöke hívta fel a figyelmet.

2019. 09. 21. 9:52
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Valótlanságokat állított Karácsony Gergely az óbudai kampányeseményén – jelentette ki pénteken a III. kerület fideszes polgármestere. Bús Balázs szerint a baloldali ellenzék főpolgármester-jelöltjének kijelentéseivel ellentétben nem zárták le a látogatók elől az Óbudai-szigetet, a néhány napig ott lévő sorompót csak filmforgatás miatt helyezték el a bejáratnál. Óbuda polgármestere arra reagált, hogy a közelmúltban Karácsony Gergely, Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke és a szocialista Kiss László, az ellenzék közös III. kerületi polgármesterjelöltje sajtótájékoztatójukon azért aggodalmaskodott, mert szerintük „ingatlanmutyi” fenyegeti az Óbudai-sziget jövőjét. Az ellenzéki politikusok azt is állították, hogy Orbán Viktor miniszterelnök egy sportlétesítményt akar oda építtetni, ám Bús Balázs közlése szerint Karácsonyék azt elfelejtették megemlíteni, hogy a sorompót vasárnap már el is távolították. – Ez elég jól szimbolizálja, hogy Karácsony Gergely és társai mennyire nézik le az óbudaiakat meg az újságírókat – tette hozzá a polgármester, megjegyezve, hogy feleslegesen ígér fásítást ez ellenzék főpolgármester-jelöltje, mert az jelenleg is zajlik a kerületben.

– Karácsony már száz napja nem képes végrehajtani a zuglóiak ingyenes kerületi parkolásáról szóló határozatot, amelyet maga is megszavazott. Így a helyiek sem az otthonuknál, sem a szakrendelőknél, sem pedig az iskoláknál vagy ügyintézéskor nem parkolhatnak díjmentesen a városrészben – erre pedig a Fidelitas budapesti elnöke hívta fel pénteken a figyelmet. Borbély Ádám a XIV. kerületi Bosnyák téren tartott sajtótájékoztatón arra is kitért, Karácsonynak az a száznapos programja, hogy mindent sorsára hagy: évente száz bérlakást ígért, amiből egy sem valósult meg, a tervezettnél több száz millió forinttal költött többet a Pillangó parkra, ahol ráadásul közben száz fát vágatott ki, szeptemberre pedig már a zuglói költségvetés száz százalékát elköltötte. Hozzátette: ha valaki kerületi polgármesternek ennyire alkalmatlan, az főpolgármesternek is az.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.