Nem unják meg a Kásler Miklóssal kapcsolatos álhírgyártást

Az Emmi hangsúlyozza: a magyar egészségügy képes a növekvő betegszámmal együtt járó feladatok ellátására.

Munkatársunktól
Forrás: Emberi Erőforrások Minisztériuma2020. 10. 15. 18:59
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A sajtóban megjelent hírekkel ellentétben nem most, hanem már hónapokkal ezelőtt utasította az emberi erőforrások minisztere a kétszáz fő feletti, idősek számára fenntartott bentlakásos szociális intézményeket, hogy biztosítsák a gépi lélegeztetéshez szükséges feltételeket – áll a tárca csütörtöki közleményében. Ebben tudatják azt is, hogy Kásler Miklós kórházaknak szóló utasítását, miszerint a korábbi tíz helyett ágyaik húsz százalékát kell felkészíteniük a koronavírusos betegek számára, szintén több mint egy hónapja megfogalmazta. Hozzáteszik: a sajtóban megszellőztetett levélben egyetlen új instrukció sincs, az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) azzal kívánt segíteni az intézményeknek, hogy egy dokumentumban foglalta össze a még érvényben levő korábbi utasításokat. – A lényeg: ahogyan a járvány első hullámában, most is van ágy, van eszköz és van szakember. A magyar egészségügy képes a növekvő betegszámmal együtt járó feladatok ellátására, és valamennyi beteg gyógyítására – hangsúlyozza az Emmi közleménye, amely a 24.hu cikkére reagál, amiben szenzációként tálalják, hogy birtokukba jutott Kásler Miklós hétfőn kiadott egyedi utasítása, amely a járványügyi eljárásrendben hoz változásokat. Mint írják: ezek közül a legjelentősebb az, hogy a kétszáz fő feletti idősotthonokban biztosítani kell a gépi lélegeztetéshez szükséges feltételeket, különösen a non-invazív lélegeztetőgépeket, a kórházaknak pedig a korábbihoz képest kétszer annyi ágyat kell készenlétben tartaniuk.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.