Németh Zsolt: Szoros baráti kapcsolatot ápol Bulgária és Magyarország

Magyarország és Bulgária szorosan együttműködik a kereszténység védelmében és egy új közép-európai együttműködés kialakítása érdekében – mondta Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke csütörtökön, miután megbeszélést folytatott Marijana Nikolova bolgár miniszterelnök-helyettessel.

Forrás: MTI2019. 04. 25. 18:10
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ismétli önmagát a történelem, hiszen annak idején a kereszténység védelme érdekében fogott össze a Magyar Királyság és Bulgária, és most is szorosan együttműködik a két ország a kereszténység védelmében és egy új közép-európai együttműködés kialakítása érdekében – hangsúlyozta Németh Zsolt. Hozzátette, hogy a várnai csata 575. évfordulójára rendezett parlamenti konferencia alkalmából látogatott Magyarországra a bolgár miniszterelnök-helyettes.

A külügyi bizottság elnöke kifejtette: Magyarország és Bulgária részt vállal a közép-európai Három Tenger Kezdeményezésben, valamint élen jár a térségi infrastruktúra fejlesztésben is, legyen szó energetikáról vagy más területekről.

Kiemelte: nagyon szoros a baráti kapcsolat a két ország között, a magyar-bolgár barátság napját már harmadik alkalommal ünneplik majd idén.

Varga Szimeon bolgár nemzetiségi szószóló arról számolt be, hogy idén novemberben Várnában kibővített Hunyadi-kiállítással kétnyelvű emléktábla-állítással ünneplik majd a magyar-bolgár együttműködést.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.