Nemzeti konzultáció: már tizenegyedszer kérik ki az emberek véleményét

A baloldal – miközben folyamatosan támadta a nemzeti konzultációt – maga is indított hasonló akciókat, de azok rendre érdektelenségbe fulladtak.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI, M12021. 07. 05. 10:34
null
Deák Dániel politológus, a XXI. Század Intézet vezető elemzője Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nemzeti konzultáció nyomán egyetértési pontok jöhetnek létre a lakosság és a kormányzat között fontos magyar belpolitikai és európai kérdésekben egyaránt – jelentette ki a XXI. Század Intézet vezető elemzője az M1 aktuális csatorna hétfői műsorában. Deák Dániel emlékeztetett:

a kormányzat már tizenegyedszer kéri ki az emberek véleményét nemzeti konzultációval, amely többek között az alaptörvény megalkotásában is fontos szerepet kapott.

A politológus rámutatott, miszerint az ellenzék, miközben korábban folyamatosan támadta és pénzkidobásként jellemezte a nemzeti konzultáció intézményét, az elmúlt időszakban maga is indított hasonló akciókat, ugyanakkor az általuk felvetett témák nem mozgatták meg az embereket és a konzultációik rendre érdektelenségbe fulladtak. Ennek kapcsán Deák Dániel

példaként említette a Fudan Egyetemről tartott fővárosi konzultációt, amelynek kérdőívét egy többmilliós városban csak néhány tízezren töltötték ki.

Elmondása szerint ennek az érdektelenségnek az az oka, hogy a baloldali politikusok már nem is foglalkoznak a kérdéssel.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.