Niedermüller a vendéglátósokat sarcolta, most pedig már aggódik értük

A DK-s Niedermüller Péter tavaly még a kormányzat által felfüggesztett közterület-használati díjat visszamenőleg is befizettette volna a vendéglátóhelyekkel.

Magyar Nemzet
2021. 02. 04. 20:21
null
Niedermüller Péter azt állítja, hogy nem tudott semmit a lopásról Fotó: MOHAI BALÁZS Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A turizmus és a vendéglátás „elért a falig” – jelentette ki az ATV Startban Niedermüller Péter (DK), Budapest VII. kerületének polgármestere. A politikus szerint a turizmus és vendéglátás szektor szereplőinek a működéshez és fenntartáshoz szükséges összegeket is biztosítania kellene az államnak.

A műsorban Niedermüller azt mondta, hogy a bulinegyed vendéglátóhelyeinek negyven százaléka biztosan tönkrement, húsz-harminc százalékának pedig bizonytalan a helyzete. A műsorvezetői kérdésére, hogy milyen forrás alapján jelentette ki a polgármester a bezárt helyekre vonatkozó arányszámot, Niedermüller Péter azt válaszolta, hogy beszélgetni szoktak a vendéglátósokkal.

Niedermüller Péter, Erzsébetváros DK-s polgármestere az este nyolc óra utáni kijárási tilalommal sem ért egyet
MTI Fotó: Marjai János

A koronavírus-járvány első hullámának idején Niedermüller Péter volt az egyik olyan polgármester, aki a kormány által felfüggesztett területhasználati-díjat visszamenőleg is befizettette volna a vendéglátósokkal.

Akkor a kormány a díjfizetés elengedésével is igyekezett segíteni a nehéz helyzetbe került iparág szereplőit.

Sőt, a kormányzat által bevezetett adó-stoppot sem akarta figyelembe venni a Gyurcsány-párti polgármester.

– Ezt a törvényt nem fogjuk visszavonni, és hatályba fogjuk léptetni. Amennyiben a Kúrián eljárás indulna ellenünk, állunk az Alkotmánybíróság vizsgálata elé – jelentette ki videóüzenetében a VII. kerületi polgármester még tavaly év végén.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.