Nőtt a magyar határon bejutni próbálkozó migránsok száma

Az elmúlt napokban jelentősen megnőtt a magyar határon bejutni próbálkozó migránsok száma – mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatornán szerda este.

Forrás: MTI2020. 05. 27. 22:11
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bakondi György emlékeztetett: a járványveszély miatt bevezetett korlátozó intézkedések előtt a török-görög határon komoly konfliktushelyzet alakult ki, sok ezer migráns részvételével.

A török migrációs politikában nincs változás, így a járványveszély lecsengését követően folytatódik a török határok megnyitásával a nyomásgyakorlás az Európai Unióra – tette hozzá.

A belbiztonsági főtanácsadó ismertetése szerint a balkáni útvonalon mintegy 130 ezer migráns tartózkodik, ők korábban, a járványveszély miatt lezárt határok következtében „akadtak fenn” a térség országaiban. A török-görög zöldhatáron a járvány miatti intézkedések ugyan korlátozták az érkezőket, de a görög szigetekre folyamatosan érkeztek migránsok.

Bakondi György közölte: az intézkedések feloldása miatt egyre több migráns tesz kísérletet arra, hogy bejusson az unióba.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.