Novák: Eddig százhetvenezer család vette fel a babaváró támogatást

A tízmillió forintos szabadfelhasználású hitel az egyik legnépszerűbb családtámogatási forma, két éve érhető el a bankoknál.

Forrás: Facebook2021. 07. 20. 9:40
null
A babaváró konstrukció rövid idő alatt a legfontosabb fogyasztásihitel-termékké vált Forrás: PEXELS
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Eddig 170 ezer pár élt a babaváró hitel felvételének lehetőségével

– derült ki a családügyi miniszter mai Facebook-videójából.

– Folyamatosan lehet igényelni a babaváró támogatást, most a nyári hónapok alatt is – emlékeztetett a felvételen a politikus.

– Azoknak a fiataloknak adunk egy maximum tízmillió forintos kamatmentes szabadfelhasználású kölcsönt, akik tudják már, hogy összeházasodnak és gyerekeket szeretnének

– tette hozzá Novák Katalin.

– Az első gyermek érkezésekor három évre felfüggeszthető a törlesztés, majd ha jön a második baba, akkor emellett elengedjük a hiteltartozás 30 százalékát – részletezte a politikus. – A harmadik gyermek érezésekor pedig a teljes összeg vissza nem térítendő támogatássá válik – tette hozzá.

– Akár tízmillió forintot is minden törlesztés nélkül megtarthatnak a fiatalok, amit bármire fordíthatnak,

hogyha tudják, hogy három gyermekük lesz, és az első gyermekkel való várandósság idején igénylik a banktól a babaváró támogatást – hívta fel a figyelmet Novák Katalin.

A babaváró konstrukció rövid idő alatt a legfontosabb fogyasztásihitel-termékké vált
Fotó: Pexels

A családszervezetek beszámolói alapján

a babaváró hitel az egyik legnépszerűbb családtámogatási forma,

azok közül, amiket az Orbán-kormányok 2010 óta bevezetettek. A hitel 2019. július elseje óta igényelhető a pénzintézeteknél.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.