Nyílt levélben tiltakozik a Belvárosi Fidesz a hajléktalanszálló ellen

A Belvárosi Fidesz nyílt levélben szólította fel Karácsony Gergelyt, hogy azonnali hatállyal vonja vissza döntését a Városházára tervezett hajléktalanszálló ügyében. Mintegy 4500 tiltakozó aláírás gyűlt össze a belvárosi lakosoktól, akik azt kérik: tartsa be választási ígéretét és működjön együtt a budapesti lakosokkal.

2020. 05. 23. 15:14
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Karácsony Gergely az önkormányzati választási kampány során többször hangsúlyozta, hogy együtt szándékozik építeni a várost a budapestiekkel, és minden fontos kérdésben kikéri a véleményüket. A közelmúltban azonban mégis önhatalmúlag hozott döntést, mindazok véleményének figyelmen kívül hagyásával, akiknek a lakóhelyük, az otthonuk a Belváros – írta a főpolgármesternek a Fidesz V. kerületi szervezete. Hozzátették: a lakosság kezdeményezése mellé állva kikérték az emberek véleményét a tervezetről, és az egyhetes aláírásgyűjtés során közel 4500 ember fejezte ki így azt az álláspontját, hogy nem értenek egyet a főpolgármester döntésével.

A Belvárosi Fidesz a lakosság nevében felszólította Karácsony Gergelyt, hogy azonnali hatállyal vonja vissza a döntését a Gerlóczy utcai épületszárnyába költöztetendő hajléktalanokkal kapcsolatban. – A médiából szerzett értesüléseink szerint a megvalósítás annak ellenére megkezdődött, hogy nemcsak a lakosság beleegyezésével, de a munkálatokra vonatkozóan semmiféle engedéllyel nem rendelkeznek, ezért a kivitelezés azonnali megszüntetése is szükségszerű – írta levelükben a Belvárosi Fidesz.

A Magyar Nemzet megírta: Karácsony Gergely kitart amellett, hogy hajléktalanszállót létesítsen a Városházára, amelynek az egészségügyi veszélyhelyzetre hivatkozva láttak neki. Bár a járvány lecsengőben van, lapunknak elismerték: folytatják az előkészítő munkálatokat. Mindezt úgy, hogy engedélyeket senkitől sem kérték be, a Városházán pedig egy új rendelet szerint tilos szállásadó tevékenységet végezni. Belváros-Lipótváros Önkormányzata most kétszeresen becsapva érzi magát, hogy a főpolgármester, ígéretei ellenére, nem hallgatja meg sem az önkormányzatot, sem a kerület lakóit.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.