Nyolc és fél milliót lopott a befogadott asszony

A Debreceni Járási Ügyészség jelentős értékre, üzletszerűen elkövetett lopás bűntette miatt emelt vádat július 21-én azzal a nővel szemben, aki ismerősének jóindulatával visszaélve őt többször, folyamatosan meglopta. Megtalálta ismerőse spórolt pénzt tartalmazó fémdobozát, s arra rendszeresen rájárva nyolc és fél millió forintot vett el.

Magyar Nemzet
Forrás: ugyeszseg.hu2020. 07. 22. 9:56
Nyolc és félmillió forint hiányzott a fémdobozból
Forrás: police.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy középkorú hajdúhadházi nő baráti kapcsolatban állt az ügy sértettjével, aki sokszor anyagilag is támogatta a gyermekeit egyedül nevelő 40 éves anyát. Az elvált asszony viszonzásként rendszeresen takarítást és házimunkát végzett a nála 25 évvel idősebb sértett Téglás mellett található tanyáján. A férfi azt is többször megengedte, hogy az anya gyermekeivel nála tisztálkodjon, és időnként, amikor télen nem volt pénzük felfűteni saját lakásukat, a tanyáján aludjanak.

A nő 2019 februárjában is a sértettnél tartózkodott. Amikor a tanya gazdája egy rövid időre elhagyta a házat, az asszony kíváncsiságból kutatni kezdett vendéglátója holmija között. A konyha felső polcán talált egy régi fém élelmiszertartó dobozt, amiben a tanyán élő ismerőse több millió forint összegyűjtött pénzét tárolta. A nő később azt mondta, csak kölcsönként vette ki onnan az első bankót, azzal a szándékkal, hogy alkalomadtán visszacsempészi, ám a dolgok nem így alakultak. A nő négy hónapon keresztül hetente rájárt a dobozra, direkt úgy intézte a látogatásait, hogy a sértett egyedül hagyja a házban. Már nemcsak pár bankót, hanem megesett, hogy egy összegben félmillió forintot vett ki. Amikor a férfi észrevette, hogy megcsappant a doboz tartalma, abból már nyolc és fél millió forint hiányzott.

A sértett feljelentése után a rendőrök házkutatást tartottak a nő lakásán, de ott semmilyen nagyobb értékű tárgyat nem találtak, ami megmagyarázta volna, hogy a tolvaj mire költött ennyi pénzt. Állítása szerint felélte a milliókat, magára költötte, de ennek semmi nyoma nem volt. A nyomozók arra gyanakodtak, hogy az asszony valakinél vagy valahová eldugta a pénzt, hogy ha csitul a botrány, elővegye, nincstelenségével akarta leplezni ártatlanságát. Bár a rendőrök bebizonyították, hogy más nem lehetett a tolvaj, és beismerte tettét, vallomásában ragaszkodott ahhoz, hogy minden fillért elköltött.

A vádlottal szemben jelentős értékre, üzletszerűen, folytatólagosan elkövetett lopás bűntette miatt emeltek vádat a Debreceni Járásbíróságon. Az ügyészség a vádiratban börtönbüntetés és közügyektől eltiltás mellékbüntetés kiszabását, továbbá azt indítványozta, hogy a járásbíróság a sértett által előterjesztett polgári jogi igényt érdemben bírálja el, fizettesse meg az asszonnyal a kárt. Az ügyészség a vádiratban a büntetés konkrét mértékére is indítványt tett arra az esetre, ha a járásbíróság előkészítő ülésén a vádlott beismeri a bűnösségét és lemond a tárgyaláshoz való jogáról.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.