Olimpia helyett cselgáncs vb-t rendezhetnek

A nyári tokiói olimpiát jövőre halasztották, a 2021-es taskenti cselgáncs világbajnokságot viszont előrehozhatják az idei esztendőre.

2020. 03. 26. 9:25
null
A KSI dzsúdósa (kékben) bánhatja a Majdovval vívott meccset Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A NOB kedden jelentette be, hogy elhalasztják a tokiói olimpiát, Marius Vizer, a Nemzetközi Judo Szövetség (IJF) elnöke viszont egy kérdésre válaszolva közölte: megvizsgálják azt a lehetőséget is, hogy erre az évre előrehozzák a 2021-re tervezett taskenti világbajnokságot. Így nem maradna csúcsesemény nélkül ebben az évben sem a sportág.

A Judoinfo.hu szakportál csütörtök reggel arról számolt be, hogy az IJF elnöke, Marius Vizer természetesen reagált a Nemzetközi Olimpiai Bizottság nagy jelentőségű bejelentésére:

– Ezúton is mindenkinek jó egészséget és biztonságot kívánok, reménykedem abban, hogy a helyzet a lehető leghamarabb stabilizálódik. Az olimpia elhalasztása a NOB és a japán kormány bölcs döntése volt, mivel így a sportolók választ kaptak az őket legjobban foglalkoztató kérdésre, egy kicsit nyugodtabbak lehetnek, megtervezhetik jövőbeli tevékenységüket, amíg a koronavírus válság véget nem ér. A NOB hamarosan megadja az új iránymutatásokat, hiszen minden sportág olimpiai kvalifikációs rendszerét a NOB-bal együtt kezelik a szakszövetségek. Amikor a válságnak vége lesz, készen állunk az új stratégiával – fogalmazott az IJF elnöke.

A Judoinside.com tájékoztatása szerint Marius Vizer válaszolt arra a kérdésre is, amely a világbajnokság előrehozásának lehetőségét vetette fel. A 2021-es világbajnokságnak jövő augusztusban Üzbegisztán fővárosa, Taskent adna otthont. Az IJF gyakorlata szerint az olimpiai évben nem rendeznek vb-t, így viszont lehetőség nyílna az idei vb-re.

– Ez egy új szituáció számunkra is, természetesen részben újra kell gondolnunk a versenynaptárunkat, ideértve az olimpiai kvalifikációs események kijelölését is. De erre csak akkor kerülhet sor, ha véget ér a koronavírus válság – szögezte le Marius Vizer.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.