Ölni akartak a volt ivócimborák

Úgy akarta megleckéztetni ismerősét két férfi, hogy rágyújtják a házát, majd baltával vártak rá.

Magyar Nemzet
Forrás: ugyeszseg.hu2020. 08. 01. 12:49
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség vádat emelt két férfi ellen, akik még 2018 őszén, ittas állapotban egy volt barátjukat akarták megleckéztetni. A nyomozást 2020. július 30-án fejezték be. A jelenleg más bűncselekmények miatt is letartóztatásban levő vádlottak bűnösségéről a Szegedi Törvényszék várhatóan ősszel dönt. Tíz év börtönbüntetés vár a bűncselekmény elkövetőire.

A vádlottak és a sértett valamikor jó barátok voltak. Kapcsolatuk akkor romlott meg, amikor egyikük közölte, befejezi a kocsmázásokat, dolgozni akar. Ezen a vádlottak annyira felháborodtak, hogy 2018 novemberében elhatározták, megleckéztetik a sértettet, megölik, rájuk gyújtják a házát.

A haragos cimborák kibicikliztek a hűtlen barát erdei faházához. Gyúlékony vegyszert locsoltak a bejáratra, elővették az öngyújtójukat, közben fenyegetőztek, kiabáltak, hogy ölni jöttek, megsütik az őket megsértő férfit.

Amikor észrevették, hogy fény gyúlt a házban, berúgták az ajtaját, de csak a sértett édesanyját találták bent, aki azt mondta, a fia mostanában fog hazaérni. A két férfi azt mondta, szerencséje van, hogy nem áll lángokban a ház, majd felkaptak egy baltát, hogy azzal várjanak a hazafelé tartó férfira.

Az idős asszony felhívta a fiát, aki értesítette a rendőröket. A támadók meglepődtek, amikor két rendőr bukkant elő, akik lefegyverezték és megbilincselték őket. A vádlottak elismerték, hogy végezni akartak a sértettel, ezért a főügyészség emberölés előkészületének bűntette és magánlaksértés bűntette miatt emelt vádat.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.