Önként varrják szombaton is a maszkokat a dolgozók

Egészségügyi maszkok gyártására álltak át megváltozott munkaképességű dolgozók egy állami üzemben.

Csekő Imre
2020. 04. 05. 7:05
null
A cégek általában elégedettebbek megváltozott munkaképességű alkalmazottaikkal, akik nagyon lojálisak munkáltatójukhoz. Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Március 20-án jelentette be Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért felelős államtitkára, hogy egészségügyi maszkok gyártására állnak át a megváltozott munkaképességű személyeket foglalkoztató Kézmű-ERFO-Főkefe cégcsoport varrásra szakosodott üzemei­ben. Az állami vállalat alkalmazottai mára több mint nyolcvanezer maszkot készítettek, amelyek gyártása számos helyszínen, köztük a cégcsoportnak a legnagyobb varrodai kapacitású telephelyein – Abaújszántón, Budapesten, Pécsen és Kaposváron – történik. Napi tízezer maszk elkészítésére van kapacitás.

A gyártásban mintegy százhúszan vesznek részt, a munkatársak többsége megváltozott munkaképességű. A munka szombaton is zajlik a vállalat központi telephelyén. Csizi Péter ügyvezető igazgató a Magyar Nemzetnek elmondta, hogy az alkalmazottak önként jelentkeztek a hétvégi munkavégzésre. – A biztos munkahely mellett a társadalom megbecsült, hasznos tagjának lenni különösen fontos a megváltozott munkaképességű embereknek – fogalmazott a cégcsoport vezetője.

A dolgozók zöme megváltozott munkaképességű
Fotó: Havran Zoltán

– Először saját dolgozóinkról gondoskodtunk, ezt követően kezdtük megrendelőinket kiszolgálni – tette hozzá Csizi Péter, aki ismertette, hogy a szociális intézmények után az egyházak, majd az önkormányzatok juthattak hozzá a megváltozott munkaképességűek által készített védőfelszereléshez. Arról is beszámolt, hogy a Fülöp Attilával közösen tartott sajtótájékoztatót követően több piaci szereplő is megkereste őket korrekt ajánlatokkal és felajánlásokkal.

– Két hétre előreláthatólag biztosított az alapanyag a gyártáshoz, de nyitottak vagyunk újabb beszállítói megkeresésekre – tette hozzá a cégvezető, és azt is elmondta, a piaci ár alatt biztosítják a maszkokat a partnereinknek.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.