Operatív törzs: a héten újabb oltóanyag-szállítmányok érkeznek

Folytatódik az oltási program, a kedd reggel érkezett kínai vakcina még engedélyre vár.

Magyar Nemzet
2021. 02. 16. 12:14
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ főosztályvezetője ismertette az elmúlt huszonnégy óra koronavírussal összefüggő számadatait, amely szerint 823 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést, ezzel 389 622 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 85 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 13 837 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 298 773 fő, az aktív fertőzöttek száma 77 012 főre csökkent. 3979 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 318-an vannak lélegeztetőgépen.

Az osztályvezető elmondta: folytatódik az oltási program, a héten újabb vakcinaszállítmányok várhatóak. Kedden és szerdán 102 ezer Pfizer-vakcinát szállítanak, emellett kedd reggel Magyarországra érkezett 550 ezer Sinopharm kínai oltóanyag, amelyeket a Nemzeti Népegészségügyi Központ vizsgálat alá vesz, majd engedélyezik. Addig is a korábban engedélyezett vakcinákkal – Pfizer, AstraZeneca és Szputnyik – folytatódik az idősek, a hatvan év alatti krónikus betegek és az egészségügyi dolgozók oltása. Galgóczi figyelmeztetett, hogy az oltás beadása előtt alaposan kikérdezik az oltandó személyeket és egy kisebb fizikai vizsgálatra is számítaniuk kell. Az oltóorvost minden körülményről tájékoztatni kell.

Kiss Róbert rendőr ezredes elmondta: a Magyarországra érkezők karanténkötelezettsége fennáll, két negatív PCR-teszttel lehet mentesülni alóla vagy koronavírusból felgyógyult igazolással, amely hat hónapnál nem régebbi. Az elmúlt huszonnégy órában a maszkviselés megszegése miatti 126 személlyel szemben intézkedett a rendőrség, és 329-en szegték meg a kijárási tilalmat.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.