Orbán Balázs: Tovább olvad a Jobbik, mint a jéghegy

Bákonyi Ádám
2020. 03. 10. 8:24
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A március 8-i nemzetközi nőnap alkalmából feminista politikát szorgalmazott tegnap az Országgyűlésben Tordai Bence. A Párbeszéd képviselője szerint ma egy férfiközpontú társadalomban élünk, az elmúlt tíz évben pedig macsó, agresszív és nőellenes fideszes politikát lehetett látni.

Az Emmi parlamenti államtitkára válaszában felhívta a figyelmet arra, hogy a Párbeszéd most éppen ahhoz a Gyurcsány Ferenchez dörgölőzik, aki miniszterelnökként lecserélhető, öregecskedő feleségekről beszélt. – Ez belefér, ez a zöld baloldaliság? – kérdezte Rétvári Bence.

Emlékeztetett, hogy a kormány számos intézkedést hozott a nők védelme érdekében, például a titkos menedékházak létrehozását, amit az ellenzék nem szavazott meg, ahogy azt sem, hogy a nők kedvezménnyel mehessenek nyugdíjba. Húsz éve most a legmagasabb a nők foglalkoztatottsága, a balliberális kormányokhoz képest csökkentek a bérkülönbségek, Magyarországon pedig még a skandináv országokhoz viszonyítva is kiemelkedően magas a vezető pozícióban levő nők száma – mondta.

A Jobbik frakcióvezetője arról beszélt, hogy a kormány nem készült fel a Törökország felől érkező migrációra, ezért a határőrség felállítását követelte. Jakab Péter szerint a kabinet a közelgő gazdasági válságra sem készült fel, ezért inflációkövető nyugdíjemelést, az átlag alatt keresők személyi jövedelemadójának elengedését, a magyar családok anyagi megerősítését követelte, azzal vádolva a kormányoldalt, hogy keleti típusú rezsimet épít.

Orbán Balázs válaszában emlékeztetett, hogy éppen a Jobbik volt, amely korábban a keleti típusú, autoriter iráni Forradalmi Gárdát példaként állította Magyarország elé. A Miniszterelnökség államtitkára kitért arra is, hogy Jakab az, aki a vele egyet nem értőkkel leszámol a pártjában, ezért míg a kilépők száma nő, a Jobbik frakciója csökken. Orbán Balázs álszentségnek nevezte a Jobbik elnökének migrációval kapcsolatos bírálatát.

– Önök voltak, akik végig fúrták a kvótanépszavazást, és nem támogatták a kormány egyetlen migrációellenes intézkedését sem – mondta az államtitkár, aki arra figyelmeztetett, hogy ha így folytatják, a Jobbik tovább olvad, mint a jéghegy.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.