Orbán hatalmas jobbegyenest vitt be az ellenzéknek

Ez bizony betalált.

2021. 07. 25. 8:45
null
Forrás: Orbán Viktor Facebook oldala

Ez bizony betalált.

Az idei nyár nem olyan, mint az eddigiek. Hiszen egyáltalán nem beszélhetünk politikai uborkaszezonról. Eddig júliusban minden évben elcsendesedett a közélet, nyaralni mentek a politikusok és ezáltal a kemény politikai témák is eltűntek, átkerültek őszre.

Felhévizy Félixnek is furcsa, hogy így pörögnek az események, de arra a következtetésre jutott, hogy ez nem a véletlen műve, hiszen jövőre parlamenti választás lesz. A hírlapíró úgy indult neki ennek az időszaknak, hogy végre az oltásnak köszönhetően nyugodt nyár lesz, a politikusok is pihennek egy kicsit, így jut idő végre befejezni a novelláskötetét, amin már közel két éve dolgozik. De az élet keresztülhúzta a számításait, hiszen egymás után jönnek, szinte hétről hétre a fontosabbnál fontosabb témák. Pont ezek jártak a fejében, amikor váratlan vendége érkezett. Meglepetésére Reinfranck néni látogatta meg és hozott neki a méltán híres túrós pitéjéből is. Félix nagyon szerette a ház fejkendős, bőbeszédű hírmondóját és természetesen a túrós süteményét is. Így hát meginvitálta egy csésze kávéra Reinfranck nénit, aki az asztalhoz ülve azonnal belekezdett a mondandójába.

– Tudja, szerkesztő úr, mindenképpen szerettem volna beszélni magával. Egyrészt a Pegasus-ügy miatt, másrészt pedig a miniszterelnök úr által bejelentett népszavazás miatt. Félix, magát én kisgyermekkora óta ismerem! Már akkor tudtam, hogy nagyon rendes ember lesz magából, amikor egy szép nyári délutánon berúgta az ablakunkat focilabdával, és utána becsöngetett hozzánk és a markában szorongatta a malacperselyéből kiszedett aprókat, hogy abból csináltassuk meg a betört ablakot. Ezért nagyon megbízok magában – mondta halkan Reinfranck néni, és bizalmasan közel hajolt Felhévizyhez, majd folytatta.

– Ez a lehallgatási, megfigyelési ügy egy tudatosan gerjesztett hazug lufi. Hiszen nekem nincs ilyen Pegasusom, mégis pontosan tudok szinte mindenkiről mindent a házban, még azokról is, akikről nem szeretnék semmit tudni. Persze csak viccelek, szerkesztő úr! De azt nem gondolhatja senki komolyan, hogy a Gémesi György és a Panyi Szabolcs annyira fontos ember, hogy meg kell figyelni egy kémprogrammal? Ne vicceljünk! Sokkal inkább az a helyzet, hogy tudatosan gerjesztenek hazánkkal szemben mindenféle mondvacsinált indokkal mindenféle eljárást. De ennek a hátterében a gyermekvédelmi törvény elleni liberális támadássorozat áll. Orbán Viktor azzal, hogy bejelentette a népszavazást ebben az öt témában, gyakorlatilag egy hatalmas jobbegyenest vitt be az ellenzéknek, hiszen végre ki fog derülni, hogy mit is gondolnak a magyar emberek ezekben a kérdésekben. Szerkesztő úr, ettől félnek a baloldaliak a legjobban: az emberek véleményétől. De köszönöm a vendéglátást, Félix, fogyassza egészséggel a süteményt, és majd a tálcát el ne felejtse visszaadni nekem; nem kell elmosnia, magam szeretem rendbe tenni a dolgaimat – köszönt el Reinfranck néni, majd gyors léptekkel eltűnt a lépcsőfordulóban. Felhévizy éppen egy túrós süteményt majszolt és csak integetni tudott a ház hírmondójának.

– Érdekes beszélgetés volt, jó volt hallgatni az idős asszonyt. Sok mindent persze nem tud pontosan, nem ismeri a részleteket, de ő aztán valóban a nép hangja, a vox populi. Tulajdonképpen ezekről a fontos dolgokról az egyszerű emberek nagyjából ennyit látnak és érzékelnek, mint amiket ő most elmondott. Annyi azonban bizonyos, hogy valóban nagyszerű ötlet volt a népszavazás. Egyszer már sikerült megállítani a migránskérdésben vele Brüsszelt. Most újból sikerülni fog. Nem véletlenül rettegnek a liberálisok az emberek véleményétől – töprengett Felhévizy, majd arra gondolt, tulajdonképpen milyen okos asszony ez a Reinfranck néni és ráadásul isteni a túrós pitéje is.

Borítókép: Orbán Viktor miniszterelnök – Forrás: Orbán Viktor Facebook-oldala

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.