Orbán Viktor: A hatékony politikai irányítás a járvány elleni siker feltétele

A hatékony politikai irányítás a koronavírus-világjárvány elleni küzdelem sikerének előfeltétele, ez az izraeli lecke – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök Benjámin Netanjahu izraeli és Andrej Babiš cseh kormányfővel közös találkozóján Jeruzsálemben.

Forrás: v4na hírügynökség2021. 03. 11. 20:55
null
Orbán Viktor miniszterelnök, Benjamin Netanjahu izraeli (k) és Andrej Babis cseh kormányfő (b) köszöntik egymást közös sajtótájékoztatójukon a magyar-cseh-izraeli kormányfői csúcstalálkozón a King David Hotelben Jeruzsálemben 2021. március 11-én Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A jeruzsálemi King David Szállodában tartott csúcstalálkozó fő témája a koronavírus-járvány elleni védekezés volt.

– Ha vezetés van, akkor van esély a sikerre – húzta alá Orbán Viktor.

Rámutatott: cseh kollégájával együtt azért utazott Izraelbe, hogy megértse, hogyan vált az ország a világjárvány elleni harc világbajnokává és hogyan követheti a példáját Magyarország.

Magyarország és Izrael barátsága élő, és ennek egyik bizonyítéka, hogy az izraeli–magyar kereskedelem mérlege tavaly is nőtt, miközben a világkereskedelem mérlege több százalékkal csökkent – emlékeztetett rá Orbán Viktor.

Kiemelte, hogy az izraeli kormány – a magyar kormánnyal együtt – támogatott egy izraeli befektetést, amelynek célja, hogy lélegeztetőgépeket gyártson Magyarország területén. Hozzátette, megtanulták, hogy egy világjárvány idején ezekből az eszközökből jobb ellátónak lenni, mint vevőnek.

A magyar kormányfő kiemelte, hogy a világ tele van bizonytalansággal, és sokan azt állítják, hogy a pandémiák korszaka vár ránk a jövőben.

Orbán Viktor miniszterelnök, Benjamin Netanjahu izraeli (k) és Andrej Babiš cseh kormányfő (b) köszönti egymást közös sajtótájékoztatójukon a magyar–cseh–izraeli kormányfői csúcstalálkozón
Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Elmondása szerint a hatékonyabb védekezés és felkészülés jegyében az izraeli miniszterelnök felvetette, hogy Magyarország is vegyen részt egy közös nemzetközi erőfeszítésben, amelynek célja, hogy Izrael területén olyan létesítmények épüljenek ki, amelyek megkönnyítik a vakcinák és orvosságok kifejlesztését a jövőben.

A felek emellett megállapodtak abban, hogy Magyarország csatlakozik az Izrael által előterjesztett nemzetközi kezdeményezéshez az oltást igazoló „zöld igazolványról”.

Andrej Babiš cseh kormányfő elmondta, Izrael követendő példa a koronavírus kezelésében. Úton van afelé, hogy az első országgá váljon, ahol az emberek elkezdhetnek úgy élni, ahogy régen, fogalmazott Babiš.

Izraeli látogatása során Andrej Babiš részt vett a jeruzsálemi cseh nagykövetség ünnepélyes megnyitóján is.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.