Orbán Viktor: A röszkei eset is bizonyítja, hogy mi védjük Európát

Nem az első eset ez a szervezett áttörési kísérlet. De nem olyan könnyű betörni Magyarországra, mert komoly technikai és jogi határzárat építettünk – mondta a miniszterelnök.

Magyar Nemzet Online
Forrás: Kossuth rádió2020. 01. 31. 8:08
ORBÁN Viktor
Budapest, 2018. december 7. Orbán Viktor miniszterelnök interjút ad a Jó reggelt, Magyarország! címû mûsorban a Kossuth Rádió stúdiójában 2018. december 7-én. MTI/Szigetváry Zsolt Fotó: Szigetváry Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bármely pontján a világnak felüti a fejét egy járvány, azt a Föld másik pontján is nagyon komolyan kell venni – mondta Orbán Viktor. Hangsúlyozta: Baj nincs, de lehet!

Operatív törzs alakult a járvány elleni védekezésre

A miniszterelnök szerint a kormány dolga, hogy megvédje az embereket, ezért komolyan veszik a veszélyt. Ma operatív törzs alakult Pintér Sándor belügyminiszter vezetésével, melynek tagja az egészségügyi államtitkár, és az országos tisztifőorvos asszony is. Amit a védekezés érdekében meg lehetett tenni, megtettük – tette hozzá Orbán Viktor. Hozzátette: Tudomásunk szerint hét magyar állampolgár szeretne hazajönni Kínából, a külügyminiszter szervezi a útjukat, lehetőleg még a héten.

Pánikot nem kell kelteni, de bagatellizálni sem szabad a helyzetet!

Járvány idején az ember a gyerekeiért és a szüleiért aggódik leginkább, hiszen az ő immunrendszerük gyengébb. Határozottan lépünk fel a járvánnyal kapcsolatos rémhírterjesztés miatt, amely tönkreteheti a védekezést – hangsúlyozta a kormányfő.

Mi védjük Európát!

Orbán Viktor szerint a mostani határáttörési kísérlet is bizonyítja, hogy nem olyan könnyű betörni Magyarországra, mert komoly technikai határzárat építettünk. Büszkén jegyezte meg, hogy ismét bebizonyosodott, hogy a magyar nők a legbátrabbak, hiszen az illegális bevándorlókat egy nő futamította meg. A kormányfő hozzátette: Van jogi határzárunk is, így,

akik betörtek az országba bíróság elé álltak, egy év börtönbüntetést kaptak, és végül ki fogjuk őket toloncolni.

Januárban 3400 határsértési kísérlet történt a szerb határon, ezért megkétszereztük a határvédők számát.

Zsebpénznek sem nevezném, amit az EU a határvédelemre adott Magyarországnak, holott Ausztriának, Bajorországnak mi vagyunk a várkapitányai, ezért méltányosnak tartanám, ha támogatnának bennünket, hiszen mi védjük Európa határait – mondta Orbán Viktor azzal kapcsolatban, hogy Brüsszel nem támogatja komolyabb összeggel Magyarország és ezáltal az EU határának védelmét.

A miniszterelnök felhívta a figyelmet, hogy a Soros-hálózat emberei szervezik a migrációt a Balkánon. Soros Györgyről szólva kiemelte, hogy ő a világ első számú oligarchája, rengeteg pénze van és ezzel befolyást akar szerezni. Az általa fizetett emberek az unióban is arról beszélnek, hogy a migráció jó dolog.

Azt akarják, hogy bontsuk le a határkerítést, de mi a migránsok megállításon dolgozunk

– hangsúlyozta Orbán Viktor. Hozzáfűzte: Ha jobban megnézzük a határsértőket, nincsenek köztük nők, vagy gyerekek. Megfelelően szervezett és felkészített fiatal férfiakat látunk.

Börtönbiznisz stop!

A miniszterelnök elképesztőnek nevezte, hogy olyan magyar emberek, akik ügyvédnek mondják magukat, felépítenek egy bizniszt a bűnözőkre és tizenkétezer pert indítanak az Európai Bíróságon a saját hazájuk ellen, azzal a mondvacsinált indokkal, hogy Magyarországon kínozzák az elítélteket, mert nem süt be a nap a cellájukba.

A kártérítésre megítélt pénzeknek a 60 százaléka az ügyvédekhez kerül, mi ez ha nem börtönbiznisz

– tette fel a kérdést Orbán Viktor. Hangsúlyozta: A jog mögött erkölcsnek is kell állnia, ezért ezekkel az ügyekkel szemben a leghatározottabban szeretnénk fellépni, mivel a kártérítésekre megítélt sokszor milliós nagyságrendű pénzeket a magyar állampolgároktól veszik el a bűnözők és ügyvédeik. Nagy erőkkel fogunk épületeket felújítani, újakat építeni, hogy elhelyezhessük az elítélteket – tette hozzá a kormányfő.

A gyöngyöspatai iskolában tarthatatlan a helyzet

Kevesen tudják Gyöngyöspatáról, hogy olyan kisváros, ahol a nem romák aránya 80 százalék. De az elmúlt években az iskolában áldatlan állapotok alakultak ki, fenyegették, megverték a tanárokat, rasszizmussal vádolták őket.

A helyi nem cigányok ezért úgy érzik, hogy nekik kell állandóan meghátrálniuk, meghunyászkodniuk, ráadásul, akik lehetetlenné teszik gyerekeik helyben tanulását még pénzt is kapnak

– érzékeltette a helyzetet a miniszterelnök. Orbán Viktor szerint tarthatatlan állapot, hogy egy kisvárosnak másik településre kell vinnie a gyerekét iskolába a randalírozók miatt. Nem szeretnénk fizetni például olyan szülőknek, akiknek a gyereke ötszáz órát hiányzott az iskolából, ha pedig bement, akadályozta az oktatást – hangsúlyozta a miniszterelnök.

Győr jó kezekbe került

A Dézsi Csaba András Fidesz-KDNP-s jelölt által megnyert győri időközi polgármester-választást Orbán Viktor úgy kommentálta: Győr jó kezekben lesz a következő időszakban, Dézsi Csaba András érti, hogy a fejlődést fenn kell tartani.

Az új polgármester feddhetetlen, és „miután erkölcsileg is megroppantunk abban a városban, helyre kell állítani a becsületet”

- tette hozzá.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.