Origo: A Soros-hálózat pénzeli a gyöngyöspatai romákat védő szervezetet

A Soros-hálózat az állítólagos szegregáció ügyét felhasználva támadta a gyöngyöspatai önkormányzatot, ugyanis a helyi romákat védő Esélyt a Hátrányos Helyzetű Gyerekeknek Alapítvány (CFCF) weboldalán a támogatóit felsoroló lista első két helyén a Magyar Soros Alapítvány és a Budapesti Nyílt Társadalom Intézet – Open Society Institute áll – írja az Origo.

Forrás: Origo.hu2020. 01. 15. 11:19
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Kúria tavaly december 2-i, jogerős döntésének értelmében a helyi önkormányzatnak és a tankerületnek mintegy 100 millió forintot kell kifizetnie az érintett családoknak. Ez a százmillió forint összegű kártérítés csődbe viheti a gyöngyöspatai önkormányzatot, amelynek évente körülbelül 40 millió forint saját bevétele van.

Horváth László, a térség fideszes országgyűlési képviselője szerint egy előre megtervezett, szervezett akció vezetett az ügyben indított perhez, melyet nem az érintett közel negyven család, hanem az Esélyt a Hátrányos Helyzetű Gyerekeknek Alapítvány kezdeményezett. A Soros-hálózat által támogatott szervezet biztosította a hosszas jogi procedúrához szükséges feltételeket, így a jogi képviseletet is, azzal a nem titkolt céllal, hogy elérjék a szegregáció beárazását – mondta a politikus.

Orbán Viktor a múlt heti nemzetközi sajtótájékoztatóján az üggyel kapcsolatban elmondta, hogy szerinte nincsenek jól meghúzva a határok a szegregáció és a felzárkóztatás között, mert amíg egy diák az oktatásra való képességének, befogadóképességének alapján van besorolva egy csoportba, addig az nem szegregáció, hanem felzárkóztatás.

Az Esélyt a Hátrányos Helyzetű Gyerekeknek Alapítvány ezt a témát felhasználva támadta, és az ítélet következtében pénzzel károsította meg a gyöngyöspatai önkormányzatot és a magyar államot – olvasható az Origón.

A Soros-szervezetek tetszését bizonyára nem nyerték el a miniszterelnök szavai, ugyanis a TASZ közleményben tiltakozott az általa elmondottakkal kapcsolatban.

A teljes tartalom IDE kattintva érhető el.

Fotó: origo.hu

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.