Pénteken is napos idő várható, csapadék sem lesz estig

Forrás: MTI2020. 05. 21. 16:25
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Európa

Olaszország déli fele és a Balkán-félsziget fölött ciklonális mezőt figyelhetünk meg. Az erőteljes gomolyfelhő-képződésből számos helyen alakult ki a térségben zápor, zivatar, amelyekből jelentős mennyiségű csapadék esett az elmúlt 24 órában. Ezzel együtt pedig a korábbi napokra jellemző hőség is megszűnt. Ugyancsak ciklon örvénylik Izland felett, ennek előoldalán azonban még a Brit-szigetek fölé is meleg levegő áramlik, 25 fok fölötti maximumok is előfordulnak arrafelé. Közép-Európa fölött pedig anticiklon található, így Skandináviától Közép-Európán át egészen az Ibériai-félszigetig napos, csapadékmentes idő jellemző. Péntek estig döntően ez az anticiklon alakítja időjárásunkat, száraz levegő áramlik fölénk.

Magyarország

Csütörtök estig napos, gomolyfelhős időre számíthatunk, majd éjszakára általában kiderül az ég. Pénteken is túlnyomóan napos idő várható jellemzően kevés gomoly- és fátyolfelhővel. Csapadék péntek estig nem lesz. Csütörtök estére mindenütt mérséklődik a légmozgás. Pénteken élénk északias szél is csak a Dunától keletre lehet.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 2 és 8 fok között alakul, de elsősorban az északi völgyekben, illetve helyenként a Duna-Tisza közén gyengén fagyhat.

A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken döntően 20 és 23 fok között valószínű, de az északkeleti határvidéken kissé hűvösebb lehet.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.