Kifizetné Karácsony jogosítványának megszerzési költségeit egy zalai falu

Tudjuk, milyen trauma az, amikor az ember megbukik egy vizsgán, majd fóbia alakul ki miatta – mondta a Magyar Nemzetnek Deák István György, Pethőhenye polgármestere. A Zala megyei község önkormányzata eldöntötte, hogy finanszírozzák Karácsony Gergely főpolgármester jogosítványszerzési kísérletét, ha újra megpróbálkozna. Mint a falu első embere mondja: januárra már érvényes vezetői engedéllyel rendelkezhetne Budapest főpolgármestere, ezáltal mindenki elégedett és boldog lenne.

2020. 09. 17. 15:57
null
Fotó: Arpad Kurucz
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Ha Karácsony Gergely főpolgármester jogosítványt szerezne, higgyék el, teljesen más ember lenne. Önállóan tudna döntéseket hozni, hiszen az autóban is egyedül ülne. A képviselő-testület egyöntetűen döntött arról, hogy felajánljuk a főpolgármesternek, hogy itt nálunk, nyugodt körülmények között lerakhatja a jogosítványt – mondta el lapunknak Deák István György, Pethőhenye polgármestere. A képviselő-testület döntése szerint egy pályázatból megmaradt forrást ajánlanak fel a főpolgármester oktatására.

– Inhof Ferenc, volt katonatársam szívesen vállalná azt a nemes feladatot, hogy Budapest első emberét megtanítaná autót vezetni. Egy fiatalembernek önbizalmat is ad, ha van jogosítványa, ráadásul, ahogy olvastuk, a főpolgármesternek fóbiája is van a sikertelen vizsgák miatt, amit le kell majd küzdenie – magyarázta a képviselő-testület döntését Pethőhenye első embere, aki hozzátette: jó szándék vezérli őket.

– Itt, vidéken nyugodtabb körülmények várnák a főpolgármestert, fokozatosan szokna bele a nagyvárosi, majd a fővárosi forgalomba. Az elméleti vizsgákat le tudná tenni távoktatásban, a gyakorlati órákra kellene Zalaegerszegre jönnie, januárra már a kezében tarthatná a jogosítványt. A megszerzett tudásával saját maga is megtapasztalhatná a fővárosi autós közlekedést, és ezáltal jó döntéseket is hozna a témában – mondta Deák István György.

Inhof Ferenc, az Alfa autósiskola oktatója a Magyar Nemzetnek elmondta: a polgármester kereste meg azzal az ötlettel, hogy támogatni akarja Karácsonyt a jogosítvány megszerzésében.

– Vidéken egyszerűbb megtanulni vezetni, mint a fővárosban. Karácsony Gergely autóvezetéssel kapcsolatos félelmeiről most hallok először. A fóbiát le lehet küzdeni, hiszen első alkalommal mindenki szorongva ül be az autóba, ez később feloldódik – magyarázta Inhof Ferenc. Az oktató megosztotta tapasztalatát: sokszor érzi, hogy a tanítványai a szalagkorlát mellett vagy az alagútban bizonytalanná válnak.

– A félelmet előbb-utóbb mindenki leküzdi, természetesen kell hozzá egy jó oktató is. A főpolgármester még nagyon fiatal ahhoz, hogy kimaradjon az autóvezetés élményéből, amennyiben él a felajánlással, szívesen látjuk Zalaegerszegen – mondta el Inhof Ferenc.

Mint a Magyar Nemzet megírta: elképzelhető, hogy Karácsony Gergely főpolgármester azért nem kedveli az autósokat, azért próbálja kiszorítani őket a fővárosi utakról, mert ő maga sem boldogult a jogosítvány megszerzésével. A Ripost megtalálta Karácsony egykori gépjárműoktatóját, aki szerint a későbbi városvezető sokat bizonytalankodott, félt autóvezetés közben, és ezért kellett többször is megbuktatni. A sokadik hiábavaló próbálkozás után örökre lemondott az autóvezetésről.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.