Keresés
Magyar Nemzet
2021. június 20., vasárnap, Rafael napja
HÍR TV - CIVIL KÖRMi kaptuk a legmegátalkodottabb baloldalt
Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: https://magyarnemzet.hu/belfold/piko-andras-drogambulanciaval-hergeli-a-jozsefvarosiakat-9765653/

Pikó András drogambulanciával hergeli a józsefvárosiakat

A VIII. kerületi Teleki tér 7. lakói továbbra sem szeretnék a drogambulanciát a környékükön. Ugyan Pikó András, Józsefváros baloldali polgármestere megpróbálta megnyugtatni a kétségbeesett és feldühödött társasház lakóit, inkább csak az aggályaikat szaporította.

Ha nincs gond vele, akkor mi szükség van telefonos forródrótra és utcai figyelőre? – tették fel a kérdést a Teleki téri társasház lakói, miután Pikó András polgármester arról beszélt, hogy az önkormányzat garantálja a 24 órás telefonos forródrótot, illetve rendezvény esetén utcai figyelőt.

Pikó András a józsefvárosiak megkérdezése nélkül tervezi létrehozni a drogambulanciát Fotó: MTI/Mohai Balázs

A Hírnyolc helyi lap szerint Pikó András május 5-én ellátogatott a Teleki tér 7. számú házba, ahol megpróbálta meggyőzni a lakosokat, hogy nem lesz gond az oda tervezett „józan kávézóval”, és az ahhoz kapcsolódó drogambulanciával. A lapnak Sántha Péterné, a negyed fideszes önkormányzati képviselője elmondta:

a polgármester leginkább a kávézóról beszélt, amelynek máshol lévő egységeire – szerinte – nem volt panasz, miközben magára a drogambulanciára kevesebb utalást tett. Arra is felhívta a figyelmet, hogy Pikó olyan garanciákat is ígért – 24 órás telefonos forródrótot, illetve rendezvény esetén utcai figyelőt – amelyekkel tulajdonképpen elismerte, hogy a közbiztonságra negatív hatással lehet a létesítmény.

Korábban a lakosok egy petíciót is indítottak azért, hogy az önkormányzat vonja vissza az engedélyt a józan kávézó és a drogambulancia létesítésére. A különböző ellátókkal terhelt környék már nem bírná el a drogambulanciát. A lakók azzal is érvelnek, hogy az előző városvezetés által felújított Teleki tér állapota az elmúlt másfél évben olyannyira leromlott, hogy van olyan, aki a gyermekét már nem meri oda leengedni. Egy szenvedélybeteg-ellátó a helyiek szerint csak ronthat a helyzeten, akármennyire is a jó szándék vezérli a Kallódó Ifjúságot Mentő Missziót.

A Drogriporter online adásában azt állították, hogy a lakók félelme alaptalan, mert a Hegyvidéken üzemelő józan kávézóra egyetlen panasz sem érkezett az önkormányzathoz. Ám Erdős Eszter, az MRE KIMM Ráckeresztúri Rehabilitációs Otthon vezetője csak a XII. kerületi tapasztalatokra tud alapozni, s azt a tényt nem vették figyelembe, hogy Józsefváros erősen terhelt mind az ellátók, mind a problémás személyek által. A lakók szerint a kávézó megfelelőbb lenne egy olyan helyen, ahol az elmúlt évtizedekben nem okozott akkora gondot a szerhasználók tömeges jelenléte.

A Karácsony Gergely által vezetett fővárosi önkormányzat előterjesztésben nyolcvan drogfüggő nappali ellátására vállalnak garanciát, s a dokumentumban kezdeményezték az önkormányzat tulajdonában lévő VIII. kerületi Teleki tér 7. szám alatti ingatlan ingyenes használatba adását a „hiánypótló feladat” ellátásához.

Sántha Péterné a Hírnyolcnak arról is beszámolt: felmerült, hogy a korábban irodaként működő helyiség funkcióváltása miatt a lakosok beleegyezése elengedhetetlen lenne, ám ezt a kérdéskört még jogilag is körbe kell járni. Alternatív megoldásként annak a lehetőségét említette, hogy a drogambulanciát Magdolna utcában, a jelenlegi addiktológia mellett alakítanák ki.

Sára Botond (Fidesz), korábbi józsefvárosi polgármester közösségi oldalán úgy fogalmazott: a lakókat derült égből villámcsapásként érte a hír. – Megint bebizonyosodott, hogy a részvételiség, párbeszéd és hasonló hangzatos kifejezések, csupán üres szavak a baloldalnak. Ez a módszer a Demszky-időkre emlékeztet, amikor a polgármester és a főpolgármester az emberek megkérdezése nélkül döntött arról, hogy hajléktalanszállókat hoznak a kerületbe – emlékeztetett Sára Botond.

Csak egy kattintásra van attól, hogy ne maradjon le a Magyar Nemzet mérvadó híreiről!

IDE kattintva feliratkozhat hírlevelünkre, mi pedig napi két e-mailben elküldjük Önnek legfontosabb cikkeinket. (Ez a szolgáltatás ingyenes!)

Szenzációs bravúr

Frissítve
A magyar válogatott pontot szerzett a világbajnok ellen! + videó
Fiola Attila góljára a szünet után Antoine Griezmann válaszolt, a csapat keményen megdolgozott a döntetlenért.

Demokráciák demokráciája

Íme a hét tézis, melyekkel a kormány hozzájárul az EU jövőjéről szóló vitához
A májusban megindított összeurópai disputához Orbán Viktor miniszterelnök hét tézist fogalmazott meg.
Bajban a spanyolok, Lewandowski gólja lengyel pontot ért
Morata elhalkította a kritikusokat, de elnémítani nem tudta őket, megint a lábában maradt a győzelem.

Poszt-trauma

Elszabadult az őrület a Városházán
Hamarosan eljön az a pillanat, amikor a többség megunja, hogy egy emberkísérlet részeseként a bolondot járassák vele.

Poszt-trauma

Havas Henrik kulturálatlanul véleményezi a kultúrát
Mi maradt a maga által szélesnek titulált műveltségéből?

Poszt-trauma

Karácsony díszdoktorsága a Fudan Egyetemen
Az ellenzéki miniszterelnök-jelölt inkább választja a NER-be való belesimulást, mint a baloldali durcázást.

Aktuális

Alkoholfogyasztás – Heti hét korsó sör is káros lehet?
A vizsgaidőszak végén és a nyár elején nem szerencsés féktelenül belevetni magunkat az éjszakába.

Fricz Tamás blogja

Felelősek vagyunk Gyurcsány Ferenc miatt
Gyurcsány azért van még mindig itt, mert hagytuk és engedtük, hogy itt maradjon.
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

Ne maradjon le, legyen mindig naprakész, iratkozzon fel a Magyar Nemzet hírlevelére!