Radikális majális a szigeten

Kormányzási tervekről és a gárda újraélesztéséről beszélt többek közt Toroczkai László, a Mi Hazánk elnöke a párt első majálisán a Hajógyári-szigeten.

2019. 05. 02. 6:29
null
Fotó: Arpad Kurucz
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kormányzási tervekről és a gárda újraélesztéséről beszélt többek közt Toroczkai László (képünkön), a Mi Hazánk elnöke a párt első majálisán a Hajógyári-szigeten. Mint fogalmazott, pártja a magyar haza megmaradásának utolsó esélye, mert vagy ők lesznek kormányon, vagy a karizmatikus, de „gyakorló elmebeteg” Gyurcsány Ferenc által vezetett balliberális tömb, vagy a Fidesz.

– Ha most áttörjük a küszöböt az EP-választáson, akkor 2022-ben kormányt tudunk alakítani – mondta, majd hangsúlyozta: a Jobbik az értékek feladásával akarta ezt elérni, a Mi Hazánk viszont nem. – A Jobbik napjai meg vannak számlálva, mert a magyar emberek nem tűrik a hazugságot. A Magyar Gárda újjászervezéséről azt mondta, a magyarságnak minden oka megvan arra, hogy megszervezze a saját védelmét.

A Jobbik is a Hajógyári-szigeten tartotta majálisát, amelyen jóval kevesebben voltak, mint a pártszakadás után életre hívott Mi Hazánk rendezvényén. Az eseményen megjelent Puzsér Róber főpolgármester-jelölt arról beszélt, hogy a miniszterelnöknek az uniós pénzekre, az EU-nak pedig a jól képzett, de olcsó magyar munkaerőre van szüksége. Brüsszel „nem fog bennünket felszabadítani” – fűzte hozzá. Az ellenzéki együttműködésről azt mondta, a baloldali pártok nem akarnak korrekt megállapodást kötni az általa centrumnak nevezett erőkkel. – A korrektség azt jelentené, hogy a tavalyi parlamenti és a májusi európai parlamenti (EP-) választások eredményét átlagolva osszák el az önkormányzati helyeket.

Gyöngyösi Márton, a Jobbik frakcióvezetője és EP-listavezetője pedig azt hangsúlyozta, hogy az EU-ban beindult egy erjedési folyamat, a kérdés csak az, hogy a május végi EP-választáson ennek átütő, teljes elitcserét hozó eredménye lesz-e. Sneider Tamás pártelnök a majálison az EU radikális reformjáról beszélt, és arról, hogy genocídium zajlik a magyarság ellen, amikor a kivándorlás és a migráció révén kicserélik a népességet.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.