Rendbontás nélkül zajlott a Mi Hazánk akciója

A Mi Hazánk mozgalom egy bűncselekményre válaszul jelent meg Törökszentmiklóson. Az ellenzéki pártok ellentüntetéseket szerveztek.

2019. 05. 22. 6:24
null
Toroczkai László arról beszélt, segíteni akar honfitársainak Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Megnéztük ezt a videót, és eldöntöttük, hogy idejövünk segíteni honfitársainknak – hangoztatta Toroczkai László, a Mi Hazánk elnöke a párt tegnapi, Törökszentmiklóson tartott tüntetésén arra a felvételre utalva, amelyen az látható, hogy egy roma férfi brutálisan bántalmaz két másik személyt egy helyi dohányboltban.

A Mi Hazánk mozgalom a bűncselekményre válaszul jelent meg a településen. A sajtóban elterjedt a hír, hogy az újonnan megalakult Nemzeti Légió is részt vesz az eseményen és vonulni fog. Erre reagálva az ellenzéki pártok is ellentüntetéseket szerveztek. Este hét előtt a Momentum Mozgalom gyülekezett a Kossuth tér mellett, ahol Donáth Anna mondott beszédet. A politikus a rasszizmus és a hátrányos megkülönböztetés elleni küzdelem fontosságára hívta fel a figyelmet. A Mi Hazánk és a Momentum Mozgalom mellett az MSZP-vel és a DK-val is szoros kapcsolatot ápoló Szolidaritás mozgalom is demonstrációt tartott Törökszentmiklóson. Ők főként a „fasiszta veszélyre” hívták fel a figyelmet.

Toroczkai László arról beszélt, segíteni akar honfitársainak
Fotó: Havran Zoltán

A Mi Hazánk Mozgalom rendezvényén felszólalt Tiszaeszlár polgármestere, aki egyben a MIÉP elnöke, és azt sérelmezte, hogy a „cigánybűnözés” tiltott kifejezés lett Magyarországon. Őt Fülöp Erik, Toroczkai pártjának parlamenti képviselője követte a felszólalók sorában. Végül a rendezvény vezérszónoka, Toroczkai László lépett elő, és beszédében kiemelte, hogy a Facebook a videó közzététele után törölte több mint kétszázezer követővel rendelkező oldalát.

– A Face­booktól kapott válasz szerint ennek oka a törökszentmiklósi demonstráció, ahol szerintük védett csoport ellen lépünk fel – fogalmazott Toroczkai, aki viszont úgy vélekedett: magyarok ezreinek kell rettegnie a „cigány bűnözőktől”. A helyi viszonyok kapcsán Toroczkai hangsúlyozta, hogy a jobbikos polgármester tétlenül nézi a helyzetet. A pártelnök szerint ez nem is csoda, hiszen lehet tudni a Jobbikról, hogy ők pár forintért, júdáspénzért eladták magyarságukat.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.