Soros még a saját születésnapján is Orbán Viktort támadta

Magyarországot és Lengyelországot az Európai Unió belső ellenségének nevezte Soros György a Népszavának adott születésnapi interjúban. Ezt azzal indokolta, hogy hazánk nem támogatja a nyílt társadalom migrációbarát elképzelését, amelyet egyébként hagyományos európai értéknek nevezett. Az írásban mentegették a milliárdos emberéleteket tönkretevő pénzügyi spekulációit is.

2020. 08. 13. 5:55
Soros György
A spekulánst a baloldalon a szegény áldozat szerepében tüntetik föl Fotó: MTI/EPA/Andreas Gebert
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Soros György interjúja újabb bizonyíték arra: továbbra is képtelen elfogadni, hogy Európában vannak olyan országok, amelyek nem a nyílt társadalmak kiépítését erőltető, utópisztikus ideológia alapján akarják berendezni az életüket – jelentette ki lapunknak Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója azzal kapcsolatban, hogy a milliárdos spekuláns 90. születésnapja alkalmából a Népszavának adott tegnapi interjúban egyebek mellett belső ellenségként írtak Magyarországról. Hollik István felháborítónak nevezte, hogy Soros egyenlőséget tesz az európai értékek és a nyílt társadalom eszméi közé. – Soros György azt állítja, hogy azok az országok, amelyek nem támogatják ezt a liberális agendát, szembemennek az európai értékekkel. Mi azonban azt hangsúlyozzuk, hogy kontinensünk keresztény értékekre épül, és ezek élesen szemben állnak a nyílt társadalom utópiájával. Ahol az utóbbit kipróbálták, ott rossz vége lett – fejtette ki. Hozzátette: az Európai Uniónak és elődjének az első hatvan éve sikertörténet volt, ez pedig annak köszönhető, hogy a második világháború után Európa újjáépítését keresztény alapon kezdték meg. – A nyílt társadalom eszmerendszere alapján berendezni a kontinensünket súlyos tévedés lenne. Bár azt el lehet nézni, ha valaki téved, de azt továbbra sem fogjuk hagyni, hogy Soros a brüsszeli liberális barátaival meg is valósítsa ezt az elképzelést – hangsúlyozta a Fidesz kommunikációs igazgatója.

A spekulánst a baloldalon a szegény áldozat szerepében tüntetik föl
Fotó: MTI/EPA/Andreas Gebert

– Az interjúban a szegény áldozat szerepében tüntetik fel Sorost, aki valójában a liberális, emberi jogi fundamentalista, globalista világrend egyik élharcosa. Állításuk szerint a spekulánst „elvei, demokratikus elkötelezettsége” miatt érik világszerte támadások, s emiatt gyártják róla az összeesküvés-elméleteket. Holott tudjuk nagyon jól, hogy az általa finanszírozott szervezetek a nyílt társadalom hálózata révén összedolgozva „összeesküvés-gyakorlatot” valósítanak meg, ez a legfőbb oka annak, hogy támadják őt – jelentette ki lapunknak Párkányi Eszter, az Alapjogokért Központ elemzője. Szavai szerint azt, hogy Soros „megrogyasztotta” az angol jegybankot, úgy mutatták be, mintha a nemzeti valuta elleni pénzügyi spekuláció erkölcsileg helyes, világszerte elfogadott, normális dolog lenne, nem pedig rosszindulatú és önző lépés, amely negatív hatással van az adott ország lakosainak életére is. – Ne feledjük, hogy amikor Soros meg akarta venni a magyar OTP Bankot, akkor a forint ellen is spekulált – fogalmazott az elemző, arra is kitérve: az írásban „politikai harcosként” jellemzik a spekulánst, aki Trumppal és Orbánnal vívja küzdelmét. Szavai szerint ezzel a kijelentéssel éppen hogy leleplezik, hiszen felelősség és legitimáció nélkül politizáló politikai szereplőről van szó.

Párkányi Eszter arra is kitért: fény derült Soros örökjáradék-kötvényes javaslatának legfőbb okára is. – Természetesen – folytatta – nem segíteni akart az ötletével a járvány miatt kialakult gazdasági válság kezelésében, hanem hátsó szándék vezérelte. – Az interjúban ugyanis arról beszél a milliárdos, hogy az örökjáradék-kötvények kibocsátásához szükséges forrásokat az EU úgy tudná biztosítani, ha rendelkezne adóztatási hatáskörből származó elégséges bevétellel – mutatott rá az elemző.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.