Stabil többség Tarlós mögött

A felmérés szerint a fővárosiak Tarlóst tartják leginkább alkalmasnak a város vezetésére, s a megkérdezettek 72 százaléka számít arra, hogy októberben újrázni is tud.

Forrás: MN2019. 04. 13. 6:50
TARLS Istvn
Budapest, 2019. április 4. Tarlós István fõpolgármester sajtótájékoztatót tart a Városházán 2019. április 4-én. MTI/Máthé Zoltán Fotó: Máthé Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fél évvel az őszi főpolgármester-választás előtt Tarlós Istvánnak van a legjobb esélye a győzelemre, ugyanis a budapestiek fele – 48 százalékuk – őt támogatná egy most esedékes szavazáson – derül ki a Nézőpont Intézet Magyar Nemzet számára készített közvélemény-kutatásából. Mint írták, a jelenlegi főpolgármester munkájával elégedett 800 ezer budapesti között 160 ezer ellenzéki szavazó is található.

A felmérés szerint a fővárosiak Tarlóst tartják leginkább alkalmasnak a város vezetésére, s a megkérdezettek 72 százaléka számít arra, hogy októberben újrázni is tud. A főpolgármester imázsának fontos elemeként említik, hogy a három induló közül a budapestiek őt tartják a legmegbízhatóbb és legkompetensebb vezetőnek, a megkérdezettek 43, illetve 49 százaléka gondolja ezt. A pártpreferencia-adatok szerint Tarlós István a Fidesz–KDNP-nél is népszerűbb a fővárosban 7 százalékponttal, s az ellenzéki szimpatizánsok 16 százaléka adná rá a szavazatát.

A biztos szavazókat tekintve is Tarlós István rendelkezik a legszélesebb táborral: míg ő legalább félmillió budapesti voksára számíthat, Karácsony Gergelynél ez a szám alig több mint 300 ezer, Puzsér Róbert esetében pedig 100 ezer főre tehető a stabil támogatók köre. A két ellenzéki főpolgármester-jelölt megítélése jóval kedvezőtlenebb Tarlósénál: Karácsony Gergely mindössze a megkérdezettek 20 százaléka szerint a leginkább vezető típus. A Párbeszéd társelnökéről minden negyedik ellenzéki szimpatizáns – 27 százalék – úgy nyilatkozott: nem örülne, ha komoly politikai poszthoz jutna, s őt tartják a leginkább bevándorláspárti politikusnak is.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.