Szakértő: Most fog elkezdődni az ellenzéki alkudozás

Az ellenzéki pártok között áprilisban kötött megállapodások az EP-választási eredmények és az azt követkő közvélemény-kutatások fényében megváltozni látszanak – mondta Deák Dániel.

Forrás: MTI2019. 07. 19. 13:25
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csak most fog elkezdődni az ellenzéki alkudozás a budapesti kerületek polgármester-jelöltjeiről – mondta a XXI. Századi Intézet elemzője pénteken az M1 aktuális csatornán.

Deák Dániel hozzátette: az ellenzéki pártok között áprilisban kötött megállapodások az európai parlamenti (EP-) választási eredmények és az azt követkő közvélemény-kutatások fényében megváltozni látszanak.

Egyszerű politikai racionalitásból fakad, hogy az EP-választás után a Demokratikus Koalíció és a Momentum nagyobb szeletet akar az ellenzéki tortából – hangsúlyozta.

Egyelőre nem lehet azt mondani, hogy létezik a Karácsony Gergely által pár hete bejelentett ellenzéki megállapodás; leginkább ennek „a magát összellenzéki főpolgármester-jelöltnek beállító” politikusnak az érdeke, hogy a teljes ellenzéki összhang látszatát keltse – jelentette ki Deák Dániel.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.