Szalma László: Az atlétika már évtizedek óta mostoha gyerekként van a magyar sportban

Több milliárd forint kártérítést is fizethet Magyarország, ha nem rendezi meg a 2023-as atlétikai világbajnokságot – mondta a Hír Tv Magyarország élőben című műsorában Szalma László. A Magyar Atlétikai Szövetség alelnöke szerint komoly kudarc lenne egy visszalépés. A bizonytalanság miatt egyébként már több világváros is bejelentkezett, hogy szívesen otthont adna a világbajnokságnak.

Forrás: Hír TV2019. 11. 26. 15:05
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Atlétikai Szövetség szerint hatalmas károkat okozna a magyar sportnak és az országnak, ha a főváros nemet mondana a 2023-as Atlétikai Világbajnokságra. A szervezet képviselői személyesen is megpróbálták meggyőzni a főpolgármestert arról, hogy a projekt nem csak egy sport beruházás. Eközben ismert és elismert emberek kampányoltak a világ harmadik legnépszerűbb sporteseményének budapesti megrendezése mellett. A helyszíne jelenleg a város egyik szégyenfoltja, a tervek szerint 15 hektárnyi újulna meg, az atlétikai stadion mellett lenne közpark, parti gyalogos sétány, kerékpárút, dunai kikötő és Pestet Csepellel összekötő gyalogos és kerékpáros híd is.

- Ön szerint Magyarország mit veszít ezen, ha nem rendezi meg a VB-t? – kérdezte Földi-Kovács Andrea műsorvezető.

- Nagyon sok mindent, a mostani dohai világbajnokságon egymilliárd néző volt, ugyanezt megkapnánk mi is vagy még többet. Nagyon nagyot veszítenénk népegészségügy szempontjából, sportszakmai szempontból, gazdasági szempontból, mindenféle szempontból vesztesen jönnénk ki, ha Magyarország nem tudná megrendezni az atlétikai vb-t – mondta Szalma László, a Magyar Atlétikai Szövetség alelnöke.

A teljes beszélgetést IDE KATTINTVA tekinthetik meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.