Szanyi Tibornak bilibe lóg a keze

Van ez így néha…

2021. 04. 18. 8:45
SZANYI Tibor
Budapest, 2019. május 26. Szanyi Tibor szocialista EP-képviselõ az MSZP és a Párbeszéd EP-választási eredményváróján Budapesten a Villányi úti konferenciaközpontban 2019. május 26-án. MTI/Balogh Zoltán Fotó: Balogh Zoltán

Van ez így néha…

Felhévizy Félix úgy döntött, hogy felhasználva a vidéki rokonoktól kapott mennyei házi kolbászt, rakott krumplit készít. A burgonyapucolás precíz művelete közben eszébe jutott, mit ad Isten a krumpli kapcsán egy napokban általa olvasott cikk.

Félix mindig nagy érdeklődéssel figyelte azoknak a baloldali politikusoknak a megnyilatkozásait, akik valamilyen oknál fogva kikerültek a pikszisből. Most éppen Szanyi Tibor, az Iszomm nevű formáció elnöke örvendeztette meg a hírlapírót egy nyakatekert eszmefuttatással, olvassák el:

„[…] a Fidesz és a Jobbik politikái teljességgel kompatibilisek, összefésülhetők. Erre bizonyíték az AfD működése. Ne legyünk hát meglepve, hogy ha a következő magyar kormányt továbbra is Orbán Viktor vezetné, s Jakab Péter pedig Semjén Zsolt mellé ülne újabb miniszterelnök-helyettesnek. A jelenlegi ellenzék ugyanis csak a választásokon készül közös fellépésre, de az Országgyűlésben már külön frakciókban gondolkodnak. Ha úgy állna fel az új törvényhozás, hogy a mai Fidesz és a KDNP mellé még egy párt lenne szükséges a jobboldali kormányzás folytatásához, akkor a reménybeli hat »ellenzéki« frakció közül a Jobbik minden politikai kompromisszum nélkül átülhet a kormányoldalra.Ne felejtsük! A Jobbik ugyan nem szavazta meg az alaptörvényt, de a NER-t létrehozó összes többit nagyon is. Krumpli ide, parizer oda.”

Már a cikk címe is beszédes: Lebukott a parizer-hadművelet, a Fidesszel kormányozhat a Jobbik jövőre. Tisztán látszik, hogy Szanyi a gyakorlatilag mérhetetlen pártját igyekszik helyzetbe hozni, próbál felkapaszkodni az összefogás erősen nyikorgó szekerére, ezért fogást keres, miként tudná ezt a célját elérni.

Ennek érdekében előkapta a jól ismert, hazug baloldali mantrát, mely szerint a Fidesz és a szélsőjobb titokban összekacsint és együttműködik. Szanyi eszmefuttatása több sebből vérzik, hiszen a Jobbik Gyurcsány Ferenc tenyeréből eszik, Jakab pedig úgy táncol, ahogy azt a Demokratikus Koalíció zenekara húzza neki. Másrészt pedig aki figyelte a magyar politikai élet történéseit, illetve a Fidesz reakcióit például Jakab Péter őrült, eszement parlamenti kirohanásaira, annak már Szanyi Tibor puszta felvetése is minimum a fantazmagória kategóriájába tartozik.

Szanyi Tibor írását olvasva erős a gyanúm, hogy egy hosszú, embert próbáló nap után mély álomba merült az Iszomm elnöke, és a fantáziája szabadon szárnyalt. Azonban biztosra vehető, hogy hamarosan fel fog riadni álmából, mert ahogy a mondás tartja, bilibe lóg a keze és gyorsan átértékeli majd ezeket a légből kapott mondatokat – elmélkedett Felhévizy, majd a rá jellemző hatalmas műgonddal tovább folytatta a krumplipucolást, mert már nagyon megéhezett.

(Borítókép: Szanyi Tibor (a kép készítésekor még) szocialista EP-képviselő az MSZP és a Párbeszéd EP-választási eredményváróján Budapesten a Villányi úti konferencia-központban 2019. május 26-án. Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.