Századvég: a többség üdvözli a bejelentést

Magyar Nemzet
2019. 02. 12. 8:05
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Századvég Alapítvány legújabb közvélemény-kutatásának adatai szerint a megkérdezettek 73 százalékának kedvező véleménye van Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap elhangzott évértékelőjéről és a bejelentett intézkedésekről – áll az elemzőcég tegnapi közleményében. Az ötszáz fő megkérdezésével végzett reprezentatív felmérés eredménye szerint a miniszterelnök által bejelentett intézkedéseket a megkérdezettek jelentős többsége üdvözli. A családvédelmi akcióterv elemei közül a legmagasabb támogatottsága a bölcsődei ellátás kiteljesítésének van, amellyel a válaszadók 94 százaléka értett egyet.

A megkérdezettek 92 százaléka támogatja a csok kiterjesztését használt lakásokra is, 88 százalék üdvözli a nagyszülői gyed bevezetését, 87 százalék pedig a nagycsaládosoknak szóló jelzáloghitel-támogatást.

Hasonlóan magas az egyetértés a fiatal házasoknak szánt tízmilliós kedvezményes kölcsönnel (84 százalék), a négygyermekes nők szja-mentességével (78 százalék) és a nagycsaládosok autóvásárlási támogatásával (77 százalék). A középiskolások külföldi nyelvtanulásának támogatását a válaszadók 90 százaléka helyesnek tartotta.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.