Személyes adattal élt vissza Győrben az MSZP

Az érintett hozzájárulása nélkül adott ki személyes adatokat Korózs Lajos, hogy erősítse a győri önkormányzati választáson induló ellenzéki jelöltet – erről számolt be tegnap a Hír TV

2020. 01. 18. 13:07
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az érintett hozzájárulása nélkül adott ki személyes adatokat az MSZP-s Korózs Lajos, hogy erősítse a győri önkormányzati választáson induló ellenzéki jelöltet – erről számolt be tegnap a Hír TV. Az Országgyűlés egészségügyi bizottságának szocialista elnöke Pollreisz Balázzsal, a balliberális pártok polgármesterjelöltjével tartott sajtótájékoztatót, ahol egy győri orvos betegségéről hozott nyilvánosságra információkat, hogy ezzel is alátámassza, milyen rossz az egészségügyi ellátás a városban. A Hír TV jelezte: a sajtótájékoztatóról szóló videófelvételt a Facebookra is kitették, de néhány órával később levették onnan. A politikus egyébként főként a hosszú várólistákra és a szakemberhiányra panaszkodott.

– Nem normális dolog az, hogy nincsenek szakdolgozók a rendelőintézetekben, a kórházakban, a háziorvosi praxisokban. Csak megjegyzem, a Dunántúlon a legnagyobb a hiány a tartósan betöltetlen háziorvosi praxisokat illetően. S erre nem válasz az a miniszterelnöki felvetés, hogy minden várótermet ki fognak festeni a következő három évben – fogalmazott Korózs Lajos. A szocialista politikus hozzátette: a diszperzit nem segít azon, hogy nincs szakdolgozó, nincs elegendő orvos, és az emberek nem győzik kivárni a várólistán a sorukat.

Korózs Lajos
Fotó: MTI/Illyés Tibor

– Korózs Lajosék arról beszéltek a sajtótájékoztatón, hogy a győri kórházban két onkológus van, és közülük az egyik rákbeteg. Ilyen szintű aljasságot, lelketlenséget kampányban már régen láttunk. Ezzel a kijelentéssel ugyanis személyes adatokkal éltek vissza, és az információt politikai célokra használták fel, ami gyomorforgató – hangsúlyozta Fekete Dávid, Győr alpolgármestere.

A politikus szavai szerint a jövő vasárnapi időközi polgármester-választás minden szempontból sorsdöntő lesz, hiszen a kérdés az, hogy folytatódik-e a nyugodt, békés városépítő munka Győrben Dézsi Csaba András vezetésével, vagy örökös ellenzéki háborúskodás költözik be a megyeszékhelyre. Úgy véli, a győrieknek elegük van az aljas és ocsmány kampányból, amit az ellenzék hetek óta folytat, a veszekedést, a viszálykodást le kell zárni. – Ráadásul a győri kórházban nem két, hanem több onkológus van, így hazudtak is – szögezte le Fekete Dávid.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.