Szentkirályi Alexandra: A hungarikumok múltunk értékei

Csíksomlyói pünkösdi búcsú – A magyar szablyavívás hagyománya – Szőregi rózsatő – Tiszavirág és tiszavirágzás.

Forrás: Facebook2020. 05. 22. 13:17
null
Színes ruhában töltötték meg kicsik és nagyok, fiatalok és idősek a csíksomlyói nyerget Fotó: MTI/Veres Nándor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újabb magyar csodák elismerve! Tegnaptól ezek is a hungarikumok népes körébe tartoznak. Ezeréves múltunk értékei, amelyeket gyermekeinknek, unokáinknak adunk tovább. Őrizzük meg ezt a gyönyörű országot olyannak, amilyennek megismertük – írta közösségi oldalán Szentkirályi Alexandra.

  • Csíksomlyói pünkösdi búcsú és kegyhely: az összmagyarság egyik legjelentősebb vallási ünnepe, amikor keresztények százezrei zarándokolnak el az erdélyi Csíksomlyó környékére Pünkösd ünnepén.

  • A klasszikus magyar szablyavívás hagyománya: speciálisan magyar típusú harcmodor és harcművészet, amelyből később kifejlődött a kardvívás, majd a sportvívás.

  • Szőregi rózsatő: a Csongrád megyei Szőreg környékén élő emberek sajátos, Maros-szögi tájkultúrát hoztak létre, ennek része a külföldön is ismert és keresett, egyedülálló szőregi rózsatő.

  • Tiszavirág és tiszavirágzás: a kérészek látványos rajzása világviszonylatban is egyedülálló, jellemzően a Tisza hazai szakaszain teljesedik ki nyaranta.
  • A téma legfrissebb hírei

    Tovább az összes cikkhez chevron-right

    Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

    Címoldalról ajánljuk

    Tovább az összes cikkhez chevron-right

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.