Szijjártó Péter: Donald Tusk leszerepelt a járványkezelés során

A külügyminiszter a Facebookon reagált az Európai Néppárt elnökének a magyar kormányt bíráló megnyilvánulására.

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook2020. 06. 01. 16:00
SZIJJÁRTÓ Péter
Zágráb, 2020. március 5. A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) által közreadott képen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter sajtótájékoztatót tart, miután Snježana Prijiæ-Samaržija, a Rijekai Egyetem rektorával aláírta a magyar lektorátus nyitásáról szóló megállapodást Zágrábban 2020. március 5-én. MTI/KKM/Borsos Mátyás Fotó: KKM/Borsos Mátyás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szijjártó Péter a Magyar Nemzet cikkére reagálva a következőket írta Facebook-oldalán Donald Tusk újabb megnyilvánulása kapcsán:

„Donald Tusk leszerepelt a világjárvány hatásainak kezelése során. Erejéből és képességéből mindösszesen sunyi nácizásra, hazugságok és álhírek terjesztésére tellett. Donald Tusk vezetése alatt az Európai Néppárt folyamatosan távolodik az eredetileg képviselt értékeitől, folyamatosan veszít erejéből és befolyásából” – írta Szijjártó a bejegyzésben.

 

Tusknak még nincs elege Magyarország bírálásából

Ezúttal nem vont párhuzamot Magyarország és a náci Németország között, de Donald Tusk immár sokadik alkalommal tett negatív megjegyzéseket Orbán Viktor miniszterelnökről a Respekt című cseh hetilapnak nyilatkozva. […] Az Európai Néppárt elnöke a járványhelyzetben is előszeretettel nyilatkozott a magyar miniszterelnökről, a német Der Spiegelnek adott interjújában például náci párhuzamot vont Orbán Viktorral kapcsolatban. Emiatt a magyar kormány, illetve a lengyel lapok is bocsánatkérést vártak tőle. Donald Tusk egy másik alkalommal a vírushoz hasonlította a magyar kormányfő járványügyi ténykedését, illetve a hazai rendkívüli jogrendet. A Deutsch Tamás vezette Fidesz–KDNP európai parlamenti delegáció április végén levélben fordult a lengyel exminiszterelnökhöz, hogy kérjen bocsánatot a szélsőséges nyilatkozatok miatt. Novák Katalin, a Fidesz külügyekért felelős alelnöke pedig nemrég a Die Weltnek nyilatkozva hasonlította egy dacos gyermekéhez a néppárti elnök kirohanásait. Orbán Viktor miniszterelnök május elején az Európai Néppárt tagpártjainak küldött levelet, amelyben emlékeztetett: Tusk tényleg odáig merészkedett, hogy párhuzamot állított a magyarországi intézkedések és Carl Schmitt, a náci német vezetés ideológusának elképzelései között.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.