Szijjártó Péter: Törökország előtt gyakorlatilag két lehetőség van

Elmondta: minden döntést és lépést támogatnak, amely elkerülhetővé teszi a migránsok megjelenését a Nyugat-Balkánon, ezáltal hazánk déli határán.

Forrás: MTI, Facebook/Szijjártó PÉter2020. 02. 29. 13:35
SZIJJÁRTÓ Péter
Budapest, 2019. szeptember 12. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter gazdasági témájú sajtótájékoztatót tart a Külgazdasági és Külügyminisztériumban 2019. szeptember 12-én. A magyar emberek munkája világszinten versenyképes, tudásuknak és képzettségüknek köszönhetõen a belföldön elõállított termékek és szolgáltatások mindenütt keresettek - jelentette ki Szijjártó Péter. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyar nemzeti érdek szempontjából minden olyan lépést és döntést támogat a magyar kormány, amely lehetővé teszi a Törökország területén élő szírek hazatérését – hangoztatta a külgazdasági és külügyminiszter szombaton a Facebook-oldalán közzétett videójában.

Szijjártó Péter közölte: a török külügyminiszter legutóbbi megbeszéléseik mindegyikén elmondta, hogy egyre nehezebben kezelhető a migrációs helyzet Törökországban. Több mint négymillió bevándorló él Törökország területén, az ő ellátásuk egyre nehezebb feladatok elé állítja a török hatóságokat.

„Törökország előtt gyakorlatilag most két lehetőség van: vagy megteremtik a lehetőségét annak, hogy a migránsok visszamennek Szíriába, vagy megnyitják Európa irányába a kapukat” – mondta Szijjártó Péter. Ez utóbbi forgatókönyv gyakorlatilag azt jelentené, hogy a Nyugat-Balkánt napokon belül több százezer illegális bevándorló lephetné el, akik hogyha Európa irányába mennek, akkor első akadályként, első fizikai akadályként a magyar határkerítéssel szembesülnének – hangsúlyozta.

Szijjártó Péter kijelentette: mindenképpen el kell kerülni ezt a helyzetet. Hozzátette: minden egyes olyan döntést és lépést támogatnak, amely elkerülhetővé teszi újabb több százezer vagy millió illegális migráns megjelenését a Nyugat-Balkánon, ezáltal Magyarország déli határán, és elleneznek, nem támogatnak semmilyen olyan lépést, amely nemzetközi fegyveres konfliktusok kirobbanásához vezet a szíriai térségben, mert minden egyes ilyen fegyveres konfliktus újabb és újabb migránsáradatokat indít el Európa irányába.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.