Szijjártó Péter újabb, sok millió védőeszköz érkezéséről számolt be

A miniszter megköszönte az egészségügyben dolgozók kiváló teljesítményét is.

Forrás: MTI2020. 04. 23. 15:44
null
Hasonló forgalom várható a következő időszakban is Fotó: Árvai Károly/kormany.hu Forrás: MTI/Árvai Károly/kormany.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Három repülőgép és két kamion érkezett védőfelszerelésekkel Magyarországra csütörtökön, ezek másfél millió maszkot, egymillió tesztet, hetven lélegeztetőgépet és több száz, azok működéséhez szükséges alkatrészt hoztak – közölte a külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön az MTI-vel.

Szijjártó Péter hangsúlyozta:

az egészségügyben dolgozók kiváló teljesítményének köszönhető, hogy Magyarországon a koronavírus terjedését sikerült kontroll alatt tartani, ezért a kormány felelőssége a következő időszakban is az, hogy biztosítsa az orvosok, egészségügyi dolgozók munkájához szükséges feltételeket.

Ennek érdekében folyamatos a speciális védekezéshez szükséges eszközök beszerzése – mondta a tárcavezető.

A miniszter hozzátette: a következő hetekben, hónapokban is hasonló forgalom várható a Kína-Magyarország légihídon, hogy a kórházakban, rendelőkben a járvány elleni védekezéshez szükséges eszközök megfelelő mennyiségben és minőségben rendelkezésre álljanak.

Hasonló forgalom várható a következő időszakban is
Fotó: MTI/Árvai Károly/kormany.hu

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.