Sportközpont épült a miskolci Lévay József református gimnáziumban

Uszodával, bel- és kültéri sportpályákkal épült meg a Tiszáninneni Református Egyházkerület 630 diákot oktató miskolci Lévay József Református Gimnázium és Diákotthon sportkomplexuma, amelyet ünnepélyes tanévnyitó keretében adtak át vasárnap.

Forrás: MTI2019. 09. 01. 20:54
GULYÁS Gergely; LÉVAY József
Miskolc, 2019. szeptember 1. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezetõ miniszter beszédet mond a Tiszáninneni Református Egyházkerület 630 diákot oktató miskolci Lévay József Református Gimnázium és Diákotthon sportkomplexumában, amelyet ünnepélyes tanévnyitó keretében adták át 2019. szeptember 1-jén. Az uszodával, bel- és kültéri sportpályákkal épült Lévay Sportközpont uniós és állami forrásból csaknem 2,5 milliárd forintba került. MTI/Vajda János Fotó: Vajda János

Uszodával, bel- és kültéri sportpályákkal épült meg a Tiszáninneni Református Egyházkerület 630 diákot oktató miskolci Lévay József Református Gimnázium és Diákotthon sportkomplexuma, amelyet ünnepélyes tanévnyitó keretében adtak át vasárnap.

A rendezvény istentisztelettel kezdődött, igét hirdetett Balog Zoltán református lelkipásztor, volt miniszter.

A tanévnyitón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter azt mondta: a reformátusok sokat tettek a hazáért, a nemzetért, Miskolcon is számtalan tett fűződik az egyházhoz, annak kimagasló személyiségeihez.

Felhívta a figyelmet arra, hogy tanulás, oktatás nélkül nincs előrelépés. Ennek is köszönhető, hogy az országban több, mint 800 ezerrel dolgoznak többen, mint 2010-ben – tette hozzá.

Miskolc, 2019. szeptember 1.
A Tiszáninneni Református Egyházkerület 630 diákot oktató miskolci Lévay József Református Gimnázium és Diákotthon sportkomplexuma
Fotó: MTI/Vajda János

Gulyás Gergely szólt arról is, hogy a kormány újabb lehetőségek megnyitását tervezi a családoknak, az egyházaknak, a gazdasági és kulturális élet szereplőinek az előrelépéshez.

Magyarország, Miskolc és a református egyház egyaránt közösségben gondolkodik, itt és most ezzel a beruházással is ez valósult meg, a térség a reformátusok nélkül szegényebb lenne – fogalmazott.

A Tiszáninneni Református Egyházkerület miskolci Lévay József Református Gimnázium és Diákotthon sportkomplexuma. Az uszodával, bel- és kültéri sportpályákkal épült Lévay Sportközpont uniós és állami forrásból csaknem 2,5 milliárd forintba került.
Fotó: MTI/Vajda János

Ámbrám Tibor, az intézmény igazgatója azt mondta: a beruházáshoz 810 millió forintot nyertek uniós pályázaton, míg az az állami támogatás egyedi kormánydöntés alapján másfél milliárd forint volt.

Fotó: MTI/Vajda János

A létesítmény teljes mértékben illeszkedik Miskolc belvárosának fejlesztési tervéhez, a tornacsarnok és az uszoda műemléki környezetű városképbe történő illeszkedését a tervezők és a megrendelő Miskolc főépítészével egyeztette.

A sportközpontot tanítási időn kívül a miskolciak is használhatják.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.