Tarlós: Karácsony már Zuglóban is báb volt

Több tiszteletet várna Tarlós István Karácsonytól, aki cselekvés helyett az előző városvezetésre mutogat vissza.

Forrás: Pesti Srácok2020. 08. 13. 21:17
null
A volt főpolgármester úgy véli, a klímaügyet nem szabad a politikai marketing szintjére süllyeszteni Fotó: Kurucz Árpád

Több tiszteletet várna Tarlós István Karácsonytól, aki cselekvés helyett az előző városvezetésre mutogat vissza.

Karácsony Gergely egyre gyakrabban és egyre durvább megfogalmazásokkal emlegeti a korábbi városvezetést mindenféle ügyben, amit persze az ellenzéki média is lelkesen ismételget tovább – jelentette ki Tarlós István csütörtökön a PestiSrácoknak. Az egykori főpolgármester emlékeztetett: a baloldali ellenzék tíz hónap alatt többet mutogatott vissza, mint ők tíz év alatt a Demszky-féle városvezetésre.

Tarlós István arra is emlékeztetett, hogy Karácsony részvételiségért felelős helyettese, a momentumos Kerpel-Fronius Gábor „végigrodeózta” az ellenzéki médiát azzal, hogy vizsgálják meg a Tarlós-korszak korrupció-gyanús ügyeit. A volt főpolgármester elmondta: ehhez még egy olyan tízes listát is mellékeltek, amelyik hemzseg a még jelenlegi szövetségeseikhez kapcsolódó ügyektől. – Így persze már egyáltalán nem véletlen az sem, hogy Gy. Németh Erzsébet eléggé visszafogottan nyilatkozott ez ügyben az ATV-n – fogalmazott. A hatósági vizsgálat egyébként a napokban azzal az eredménnyel zárult, hogy jelen körülmények között nem merül fel korrupció gyanúja.

– Nem értelemszerű ugyan, hogy miért nem írták ki tíz hónapig azt a tendert a Lánchíd felújítására, amit feltételesen már decemberben megtehettek volna, de még kevésbé világos, hogy október 13-a után mit is tehetett volna ennek érdekében a korábbi városvezetés. Magában is sunyi pofátlanság, hogy agyonhallgatják mindazt, amit mi megörököltünk teendőkben és adósságokban egyaránt 2010-ben, és hogy azok feldolgozásához mennyi idő és pénz kellett – mutatott rá Tarlós. Hozzátette: harmincévnyi munkája alapján annál több tiszteletet várna Karácsonytól, mintsem olyanokat mondjon, amikről maga is tudja, hogy hamisság. – Ha valaki báb, hát ő aztán Zuglóban az volt, hogy a jelenről már ne is beszéljünk – húzta alá az egykori főpolgármester.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.