Terrorelhárítók fogták el a túszejtő rablót

A túszul ejtett üzletvezetővel menekült el a székesfehérvári fegyveres támadó, akit a TEK segítségével fogtak el.

2021. 01. 26. 14:03
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Még hétfőn délután elfogták a Terrorelhárítási Központ (TEK) egyik műveleti egységének segítségével azt a bűnözőt, aki túszt ejtve rabolt ki egy autóalkatrész-szaküzletet Székesfehérvárott. A férfi az általa remélt több millió forint helyett csak néhány ezer forinttal távozott a rablás helyszínéről, ám zsákmányát a rendőröknek köszönhetően csupán fél óráig birtokolhatta. Az őrizetbe vett gyanúsított beismerte tettét.

Túszejtés, fegyveres rablás, menekülés a túszt védőpajzsként használva, lebukás. Mindez hétfőn néhány óra alatt zajlott le a Fejér megyei városban, és a részletekről kedden számolt be a rendőrség.

Január 25-én reggel Székesfehérváron történt fegyveresen elkövetett rablásról tettek bejelentést telefonon a rendőrségre. A helyszínről menekülő elkövető felkutatására a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság, a székesfehérvári rendőrkapitányság és a Terrorelhárítási Központ műveleti egységei közreműködésével azonnal hajtóvadászat indult, melynek eredményeképpen a kapott személyleírás alapján két férfit előállítottak, ám egyikőjük elszámoltatását követően kiderült, hogy nincs köze a támadáshoz.

A másik, a bűncselekménnyel összefüggésbe hozható 34 éves férfit – akit a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai a bejelentést követő fél órán belül fogtak el – őrizetbe vétele mellett a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki fegyveresen elkövetett rablás, fegyveresen, jelentős értékre elkövetett rablási kísérlet, fegyveresen elkövetett személyi szabadság megsértése és egyedi azonosítójellel visszaélés elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. Az intenzív nyomozói munka eredményeként ugyanis megállapították, hogy a férfi az elkövetés helyszínére egy fekete színű autóval érkezett, amelyre egy másik gépjárműre érvényes rendszámot szerelt.

A székesfehérvári cég parkolójában a hátsó bejárat felé tolta az üzletvezetőt, akit eközben kézben tartott fegyverrel kényszerített, hogy adja át neki a széfben található készpénzt.

Az elkövető az üzletben lévőket felszólította, hogy menjenek az eladótérbe, és nyomatékosításként leadott egy lövést.

Ezzel a gáz-riasztó fegyverrel ejtett túszt, majd rabolt ki hétfőn egy szaküzletet a 34 éves rabló Székesfehérvárott
Fotó: Police.hu

A trezort a sértett nem tudta kinyitni, mivel ahhoz kulcsa nem volt, azonban az egyik alkalmazott pár ezer forint készpénzt átadott az elkövetőnek. Ezután

a támadó a túszával együtt, annak autójával a helyszínről elmenekült, majd megállásra és a pénztárcája átadására szólította fel a járművezetőt. A túsz ennek eleget tett, és az elkövető pillanatnyi figyelmetlenségét kihasználva az autó indítókulcsával együtt elfutott a helyszínről.

A gyanúsítottat őrizetbe vették, és szükségesnek tartják letartóztatása indítványozását, amit a nyomozást irányító ügyészség tehet meg a bíróságnak.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.