Thürmer Gyula: A Munkáspárt elérte célját

Forrás: MTI2019. 05. 27. 0:14
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Munkáspárt elérte célját, hiszen azon pártok közé tudott kerülni, amelyek listát tudtak állítani az európai parlamenti választásokra – mondta Thürmer Gyula pártelnök pártja eredményváróján vasárnap Budapesten.

A politikus úgy fogalmazott, a listaállítással lehetőséget tudtak teremteni az embereknek arra, hogy egy baloldali nemzeti ellenzéki program szavazzanak.

A vasárnapi európai parlamenti (EP-) választáson a Nemzeti Választási Iroda adatai szerint a szavazatok 99,9 százalékának összeszámlálása után a Munkáspárt a leadott szavazatok 0,42 százalékát, 14 385 szavazatot tudott begyűjteni. Thürmer Gyula szerint pártja stratégiai helyzete nem változott, és a mostani voksoláson a tavalyi országgyűlési választásokhoz képest még előrelépés is történt.

„A baloldal megszűnt létezni a magyar politikai életben” – értékelte az eredményeket. Azt mondta, a Demokratikus Koalíció nem baloldali, hanem liberális pártként jelent meg a 2019-es európai parlamenti választáson, így a Munkáspárt maradt az egyetlen jelentős baloldali párt a politikai színtéren.

Thürmer Gyula közölte, elvárják a megválasztott 21 magyar képviselőtől, hogy az Európai Parlamentben védjék meg Magyarország szuverenitását, függetlenségét, és küzdjenek az EU migrációs politikája ellen.

Kiemelte, a Munkáspárt a jövőben is azon fog fáradozni, hogy Európa a dolgozóké legyen, az Európai Unió pedig a gazdasági együttműködés fóruma és a béke színtere legyen. Örömét fejezte ki, hogy Európában a Munkáspárthoz hasonló szervezetek megtartották pozíciójukat, így maradtak szövetségesei a pártnak.

Az Európai Parlament magyar tagjainak választásán a Fidesz-KDNP 13, a Demokratikus Koalíció 4, a Momentum Mozgalom 2, az MSZP-Párbeszéd és a Jobbik 1-1 mandátumot szerzett.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.