Tízmillió forintos kamatmentes hitelhez juthatnak a kisvállalkozások

A legnagyobb segítség egy bajba jutott kisvállalkozónak az, hogy hirtelen hozzá tud jutni könnyen, különösebb bürokratikus akadályok nélkül, kamatmentesen tízmillió forinthoz, amit csak három év múlva kell elkezdeni törleszteni – fogalmazott a miniszterelnök a kisvállalkozások számára hamarosan elérhető segítségről.

Magyar Nemzet
2021. 02. 12. 13:38
null
20201021 Hódmezővásárhely Szántó Gusztáv, díszműkovács és műhelye fotó: Havran Zoltán (HZ) Magyar Nemzet Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kormánynak van egy gazdasági újraindítási akcióterve, aminek fontos elme az a tízmillió forintos kamatmentes hitel, amit három év törlesztési türelemmel adnak majd minden kisvállalkozónak – erről is beszélt Orbán Viktor a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában pénteken. Mint a miniszterelnök fogalmazott,

„beszéljünk egyenesen, ezt nem akarjuk odaadni a nagyoknak, ezt nem nekik szánjuk, még csak nem is a közepeseknek, hanem azoknak, akik kicsik és igazán bajban vannak, és gyors pénzösszegre van szükségük. Szerintem óriási érdeklődés lesz, az előrejelzések szerint ezt látom, hogy a mikro- és kisvállalkozások világában nagyon sokan igénybe fogják ezt a maximum 10 millió forintos hitelt.”

Hozzátette: a hitel részletei a véglegesítés vagy ahhoz közelítő állapotban vannak, így hamarosan elérhetővé teszik a kisvállalkozók számára.

Arra a kérdésre, hogy a keretnek van-e felső határa, a kormányfő azt mondta: a pénzügyminiszter, akinek az a dolga, hogy vigyázzon az ország pénzügyi stabilitására és felelősséget visel a büdzséért, mindig szereti, ha van valamilyen felső korlát. – Úgy látom, hogy ezt hamar el fogjuk érni és nagyon gyorsan ki fogjuk meríteni. Ezért arról fogom majd győzködni a pénzügyminisztert, hogy ha a százmilliárd forint elfogy, akkor – ahogy szokás mondani – fölülről legyen ez nyitott és amennyi igény bejön, azt adjuk oda – közölte Orbán Viktor.

Hangsúlyozta: a legnagyobb segítség egy bajba jutott kisvállalkozónaka az, hogy hirtelen hozzá tud jutni könnyen, különösebb bürokratikus akadályok nélkül, kamatmentesen tízmillió forinthoz, amit csak három év múlva kell elkezdeni törleszteni.

– Ennél nagyobb segítséget aligha kaphat. Úgyhogy szerintem akinek kell, vigye ezt a segítséget! – fogalmazott a miniszterelnök.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.