Több befolyást adnának a Soros-szervezeteknek

Az Európai Parlament liberális csoportja – amelynek a Momentum is tagja – közzétette migrációs csomagját, amelynek több pontja igen ismerős – mondta a Fidesz-frakció szóvivője.

Magyar Nemzet
2020. 01. 21. 9:09
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Soros-tervet akarja megvalósítani a Momentum liberális pártcsaládja – figyelmeztetett hétfőn Halász János (képünkön). A Fidesz-frakció szóvivője kifejtette: az Európai Parlament liberális csoportja – amelynek a Momentum is tagja – közzétette migrációs csomagját, amelynek több pontja igen ismerős a Soros-tervből.

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

A politikus a liberálisok javaslatairól kifejtette: Európát bevándorlókontinenssé, nyitott társadalommá akarják tenni, kötelező betelepítési kvótát akarnak, vagyis a migránsok kötelező szétosztását minden tagállamba, továbbá nagyobb befolyást adnának a Soros-szervezeteknek a migráció kezelésében. Azt is mondta, hogy állampolgárságot akarnak adni a bevándorlóknak, ezzel pedig nemcsak választójogot adnának a migránsok tömegeinek, de rövid idő alatt teljesen átalakítanák Európa kultúráját is.

Emellett fel akarják gyorsítani a migránsok betelepítését, családegyesítését és csökkentenék a nemzetállamok hatáskörét a migránsok kérelmeinek elbírálásánál – idézte a javaslatokat, amelyeket egyértelműen bevándorláspártinak és egész Európára és Magyarországra is veszélyesnek nevezett, hozzátéve, nincs kétségük afelől, hogy a magyar ellenzéki pártok – köztük a Momentum is – beállnak a bevándorláspárti javaslat mögé. „Ismét szembemenve a magyar emberek akaratával” – fűzte hozzá.

Ide kívánkozik az a bejelentés is, amelyet Németh Szilárd tett tegnap. Eszerint nagyon megerősödött a migrációs nyomás a déli határon, a téli időjárás ellenére a szárazföld mellett a vízen is próbálkoznak a határsértők. A Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára Szegeden azt is elmondta, az elmúlt héten 699, az azt megelőző héten 636 határsértőt fogtak el.

Hozzátette: az év eleje óta hetente ötven-száz fővel növekszik az elfogottak száma.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.