Több helyről pénzelik Ungárék hírportálját

Az Úgytudjuk.hu-t az LMP pártalapítványa segíti és Szombathelyről is támogatják.

2020. 05. 24. 11:37
UNGÁR Péter
Budapest, 2020. mrcius 24. Ungr Pter LMP-s kpvisel az Orszggyls plenris lsn 2020. mrcius 24-n. MTI/Koszticsk Szilrd Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Ungár Péter érdekeltségébe tartozó Úgytudjuk.hu internetes portált támogatja az LMP pártalapítványa, az Ökopolisz, amelynek kuratóriumában szintén ott ül tagként az országgyűlési képviselő. Az alapítvány a hírportál zöld hírek rovatát pénzeli.

Az Úgytudjuk.hu-t a Kő A Mezőn Nonprofit Kft. adja ki, amelynek öt tagja van. Az Átlátszó korábban megírta, hogy a cég legnagyobb tulajdonosa az Azonnali portálban is érdekelt Ungár Péter (45 százalék), aki az LMP elnökségi tagja is. Tulajdonos ezen kívül még a hírportál főszerkesztője, Farkas Balázs (40 százalék) és három másik munkatárs 5-5 százalékban. Farkas Balázs mellesleg az Átlátszó Országszerte blogjának nyugat-magyarországi tudósítója is. S ha ez még nem lenne elég, a férfi a szombathelyi önkormányzat tulajdonában álló Szombathelyi Médiaközpont Nonprofit Kft. tanácsadója is.

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

S ha már Szombathely, emlékezzünk meg arról, hogy az Úgytudjuk.hu portál a balliberális oldalon keményen beszállt a tavaly őszi helyi önkormányzati kampányba, ahol a két legesélyesebb polgármesterjelölt, a győztes Nemény András (MSZP) és Balázsy Péter (Fidesz-KDNP) mellett függetlenként elindult Koczka Tibor is. Utóbbi korábban Puskás Tivadar kormánypárti polgármester helyettese volt, így könnyen lehet, hogy az indulása döntötte el Nemény és Balázsy szoros csatáját, mert Koczka a megszerzett több mint 1200 voks zömét – a fideszes múltja miatt is – jobboldalról szerezhette. Lapunk helyi forrásból úgy értesült, hogy Koczka elindítása a helyi kampányban nagy erőkkel résztvevő Ungár tetszésével is találkozott. Talán ezért sem lehet véletlen, hogy az LMP-s országgyűlési képviselő érdekeltségébe tartozó Úgytudjuk.hu portálnak a Vasivíz Zrt. is hirdetője, ahol Koczka Tibor éppen marketingesként dolgozik. A Vasivíz Zrt. első embere pedig az a Molnár Miklós, akinek a helyére éppen Koczka Tibor ült be a szombathelyi közgyűlésbe, amikor a politikus elvállalta a cég vezetését. A Vasivíz Zrt. vezetője fontos szereplője a helyi balliberális oldalnak. Tavaly év elején ugyanis – még fideszes vezetés alatt – az ellenzék úgy alakított ki többséget a helyi közgyűlésben, hogy Molnár Miklós akkori alpolgármester és Balassa Péter (Jobbik) együtt szavazott a balliberális önkormányzati képviselőkkel.

Nemcsak a Vasivíz Zrt. hirdet azonban az Úgytudjuk.hu oldalon, a hírportál támogatói között találjuk a Szombathelyi Távhőszolgáltató Kft.-t is, amely mögött szintén ott áll a balliberális vezetésű helyi önkormányzat.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.